KONAČNO PROGOVORIO! DAČIĆ: Sudiće se onima koji su nas bombardovali 1999.

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ocenio je danas da teba suditi onima koji su 1999. naredili i izveli bombradovanje Srbije, jer su počinili zločin nad narodom Srbije.

 

Bombardovanje Srbije je, prema rečima Dačića, izvršeno na osnovu lažne vesti o navodnom masakru u Račku, Kosovo i Metohija, zato oni, i Havijar Solana treba da odgovaraju za zločin, rekao je Dačić na Kopaoniku obraćajući se članovima Izborne Skupštine podmlatka Jedinstvene Srbije.

 

– To su ratni zločinci, to pamtite i prenosite pokoljenjima, ja se ne bojim to reći u Vašingtonu, ja sam ministar inostranih poslova Srbije i moje je da branim interese Srbije – poručio je Dačić.

Istakao je da danas nije lako braniti Srbiju jer, kako je rekao, imamo jake protivnike.

 

– Mi se ne borimo protiv Prištine koja želi da nam otme Kosovo i Metohiju, mi se borimo protiv drugih moćnijih napada i sila koje su učestovale u rasturanju SFRJ – rekao je Dačić.

On je prisutne pozvao da, kako je rekao, ne nasedaju na priče koje se mogu čuti u Beogradu, da je Srbija rasturila bivšu SFRJ, te da postoji neka srpska agresija.

Advertisements

 

– Vi ste mladi ljudi i ne znate možda nešto od novije istorije, ali je u Hrvatskoj pre 1990. godine bilo 380.000 Srba, danas ih ima samo 160.000, dok ih je u Sarajevu živelo više od 150.000 Srba, a danas ih ima manje od deset hiljada – rekao je Dačić i dodao da je u Prištini od 40.000 Srba, koliko ih je nekada tamo živelo, danas ostalo svega nekoliko stotina.

 

– Pa gde je to onda Srbija izvršila etničko čišćenje i genocid – zapitao je Dačić i dodao da je upravo nad Srbima izvršeno etničkio čišćenje i genocid i da zato moramo da nastavimo da širimo istinu o našem narodu, našoj državi.

 

Ukazao je da jeb i borba za razbijanje SFRJ bila zasnovana na lažima, a mi nismo bili osposobljeni da se borimo sa monstruoznim lažima.

Podsetio je da je razbijanje Jugoslavije krenulo jednostarnim akcijama otcepljenja Slovenije i Hrvatske, proglašenjem nezavisnosti BiH protiv volje Srba koji su bilo konstutivni narod BIH.

Precizirao je da je rat u BiH počeo ubistvom srpskih svatova na Baščaršiji i dodao da nikada nije utvrđeno, na primer, kako je došlo do eksplozije na Marakalama u Sarajevu, posle koje su uvedene sankcije Srbiji.

 

– Ni dan danas nemao o tome nijednog zvaničnog dokumeta da su granatu na Markale ispalili Srbi. Strani zavaničnici tvrde da su to uradili muslimani – zaključio je Dačić.

PRAVDA

Advertisements

error: