ALBANCI IZNENAĐENI! Tramp će gledati film o stradanju Srba na Kosovu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Film Borisa Malagurskog „Kosovo – momenat u civilizaciji“ uskoro će dobiti gotovo svi američki kongresmeni, ali i predsednik SAD Donald Tramp.

 

Malagurski je sa saradnicima u Pošti Srbije predao pošiljke za američke kongresmene sa DVD-ijem filma.

Kako je objasnio, budući da je „Kosovo momenat u civilizaciji“ pomenut u kongresnoj dokumentaciji kao film koji je osudio Ramuš Haradinaj, želeo je da kongresmeni pogledaju film.

– Želeli smo da uradimo nešto posebno da kada su kongresmeni već pročitali nešto o filmu da mogu i da ga pogledaju i da saznaju istinu o onome što se dešava na Kosovu i Metohiji – rekao je Malagurski.

 

 

On je pokazao i pošiljku uz propratno pismo namenjenu predsedniku Donaldu Trampu, dodajući da će istu takvu dobiti i potpredsednik Majk Pens, kao i brojni uticajni kongresmeni.

– Šaljemo film pre svega predsedniku Trampu, da vidimo šta će on da kaže, a nadamo se da će on i da odgovori na pismo koje šaljemo njemu i svim kongresmenima – rekao je Malagurski.

Advertisements

Svako pismo je, kako je istakao, sam lično potpisao – svih 200 komada i svakome na ime i prezime, uz nekoliko podataka o projektu. Film će, dodao je, dobiti i senator Džon Mekejn.

 

– Njemu smo poslali reda radi, znamo da on neće promeniti mišljenje, ali neka i on zna da ga gledamo i pratimo šta radi – primetio je autor filma.

Prema rečima Malagurskog, u propratnom pismu između ostalog je navedeno da je na Kosovu i Metohiji uništeno 150 crkava i manastira, kao i da je ovaj film, iako miroljubiv, doživeo osudu Ramuša Haradinaja.

U pismu takođe stoji i razlog za slanje pošiljke.

 

– Cilj je da naglasimo važnost ovog projekta i da podignemo svest u vezi sa kulturnim nasleđem na KiM. Nadamo se da ćete nam preneti vaše utiske. Naš cilj je i da inspirišemo kongresmene da nam odgovore, da čujemo šta oni misle i da li imaju neki konkretan predlog o tome kako da se zaštiti srpska kulturna baština – kaže Malagurski.

IZVOR: INTERMAGAZIN.RS

Advertisements

error: