SKANDAL U EVROPI! Avionu Air Serbia otpadali delovi na letu iz Bugarske

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Avion Er Srbije ATR-72-212A, morao je prinudno da sleti u Sofiju nakon što su mu u toku leta otpadali delovi.

 

Prema pisanju The Aviation Herald, incident se dogodio 26. novembra, a informacija je tek sada postala javna.

Jedinica za istrage avionskih nesreća Bugarske je pokrenula istragu i, prema navodima, tretiraju incident kao ozbiljan.

 

Prema izveštaju, avion na letu JU-172 od Sofije do Beograda je dostigao visinu od preko 3.000 metara kada se začula buka iz zadnjeg dela.

 

Posada je odlučila da se vrati na aerodrom u Sofiji 20 minuta nakon poletanja. Sletanje je izvršeno bezbedno i niko od putnika i članova posade nije povređen.

Ovaj avion ima kapacitet za 66 putnika. U avioindustriji je poznat kao veoma stabilan avion i u širokoj je upotrebi u putničkom aviosaobraćaju.

Advertisements

 

Er Srbija: Povratak u Sofiju iz predostrožnosti
Kompanija Er Srbija saopštila je da se članovi posade na letu od Sofije do Beograda nisu vratili na sofijski aerodrom zbog toga što je otpao deo letelice kako su preneli pojedini mediji, već iz predostrožnosti iz teničkih razloga jer su primetili vibracije.

 

“Važno je naglasiti da je sletanje obavljeno normalno, bez ikakvih poteškoća. Pregledom letelice ustanovljeno je da nedostaje jedan panel koji je zamenjen, čime je avion ubrzo doveden u plovidbeno stanje”, saopštila je kompanija.

 

Prema navodima Er Srbije “bezbednost putnika, posade, kao i letelice nijednog trenutka nije dovodena u pitanje”.

“Ovakve situacije se neretko dešavaju i drugim svetskim kompanijama, ali se tome ne pristupa toliko senzacionalistički kao kada je reč o jednom delu naše javnosti. Nije jasno kome je u interesu da se širi panika i nadamo se da to neće biti slučaj ubuduće. Jedno je alarmirati javnost ukoliko postoje neki veliki problemi, a nešto sasvim drugo namerno širenje panike”, ocenili su u Er Srbiji.

IZVOR: N1 SRBIJA

Advertisements

error: