POLICIJSKI INSPEKTOR RAZOTKRIO: Informacije iz BIA sve cure u SNS i kod Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pozivajući se na tajnost same istrage, Blagotić kaže da ne može javno da otkrije identitet tih ljudi, ali tvrdi da o svemu postoje dokazi.

 

Inspektor za suzbijanje privrednog kriminala u Nišu Nebojša Blagotić tvrdi da je, radeći po nalogu Uprave kriminalističke policije MUP-a na predmetu koji se tiče ozbiljnih zloupotreba u niškoj privredi, tokom istrage otkriveno da podaci iz policijskih provera preko BIA i SNS stižu do direktora firmi čiji se rad proverava.

 

Pozivajući se na tajnost same istrage, Blagotić kaže da ne može javno da otkrije identitet tih ljudi, ali tvrdi da o svemu postoje dokazi.

 

– Doživeo sam nešto što nisam u karijeri dugoj 27 godina. U toku rada po toj operativnoj obradi koja se odnosila na izvršene zloupotrebe od strane direktora jednog privrednog društva u Nišu, došli smo do saznanja da tom direktoru dostavljaju informacije pojedini pripadnici BIA, da se isto tako veoma angažuju pojedini uticajni članovi SNS-a u Nišu da mu pomognu – kaže Blagotić.

 

Blagotić tvrdi da pojedini pripadnici BIA-a iz Niša i ti uticajni članovi SNS-a rade “ekipno”, odnosno organizovano, a da podaci cure čak i iz predmeta u koje BIA nije bila uključena.

 

– Pripadnici BIA nisu zvanično bili uključeni u rad po tom predmetu. Taj predmet radi isključivo Odeljenje kriminalističke policije i da su oni imali neke informacije, oni su trebali da nama proslede te informacije, da nama pomognu. Međutim, nije ta situacija, već oni rade suprotno od toga, oni informacije o tom predmetu dostavljaju tom direktoru – kaže Blagotić.

Advertisements

 

Ovim, dodaje, ne optužuje sve pripadnike BIA-e iz Niša, već samo “pojedine pripadnike” te tajne službe, koji su “radili ono što ne treba da rade”.

– Imali smo situacije da su dostavljali informacije o predmetu, da l je nešto opasno ili nije opasno… i to su radili indirektno, prenosili su saznanja ovim uticajnim članovima SNS, pa oni prenosili direktoru. Da li su oni znali da je ovaj predmet pod operativnom obradom, ne znam. Mi smo do tih saznanja došli operativnom obradom – kaže Blagotić.

 

Iz istrage su curile informacije čak i o identitetu građana koji su policiji pomagali da otkrije zloupotrebe.

Podsetimo, inspektor Nebojša Blagotić je posle 27 godina provedenih u niškoj policiji pre dve godine iznenada penzionisan odlukom tadašnjeg direktora Policije Srbije Milorada Veljovića. Penzionisan je, kako tvrdi, samo dan nakon što je Veljoviću dostavio izveštaj o višegodišnjoj akciji koju je vodio.

 

Smatrajući da je protivzakonito penzionisan, Blagotić je pravdu potražio na sudu, a pre desetak dana je dobio i pravosnažnu presudu kojom je poništena odluka o njegovom penzionisanju, pa sada čeka da bude vraćen na posao.

 

IZVOR: ESPRESO.RS – FOTO: PRINTEL

Advertisements

error: