MINISTAR MILIONER: Volim Rusiju a branim Srbiju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

“Želim svojim radom u Vladi da pomognem da građani žive u uređenijoj i bogatijoj zemlji i nadam se da ću u tome biti jednako uspešan kao i u biznisu”, kaže ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

 

– Prvi put Vlada ima ministra za inovacije. Do pre pet meseci niko nije pričao o inovacijama, a danas o tome priča cela Srbija. To je vizija predsednika Vučića koji razvoj Srbije vidi kroz razvoj inovacija i digitalne ekonomije, isto kao Putin u Rusiji ili Merekelova u Nemačkoj… – kaže Popović.

 

Veći budžet
On ističe da je budžet za inovacije za sledeću godinu povećan za oko milijardu dinara.

– Privlačimo i nove investicije u području inovacija. U planu je početak izgradnje srpsko-kineskog industrijskog parka koji će se nalaziti u Borči, pored Pupinovog mosta, na 320 hektara državne zemlje. Ova investicija je vredna čak 300 miliona eva – rekao je Popović.

Advertisements

 

Upitan koja su to tri projekta vredna više od 20 miliona evra za unapređenje IT i naučnoistrazivačke infrastrukture u planu i dokle se stiglo sa tim, Popović odgovara da je jedan projekat izgradnja lamele za laboratorije Elektronskog fakulteta u Nišu, investicija vredna preko pet miliona evra.

 

Drugi je izgradnja Naučnotehnološkog parka u Nišu, investicija vredna 10 miliona evra, a treći projekat je izgradnja zgrade “Verokio centra” u Institutu za fiziku u Beogradu u vrednosti od pet miliona evra.

 

Na konstataciju da, ma koliko se branio, važi za ruskog čoveka i pitanje šta će biti njegov stav u slučaju situacije ili EU ili Rusija, ministar kaže:

– Ko kaže da se branim? Štitim samo interese Srbije a drugo je to što se interesi Srbije i Rusije poklapaju. tako je bilo uvek a tako je i danas – ističe on.

IZVOR_ REPUBLIKA: FOTO: S. RADOVANOVIĆ

Advertisements

error: