ŠEŠELJ PRETI SAMOUBISTVOM: Ako me vrate u Hag ubiću se pred kamerama

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lider radikala Vojislav Šešelj nema nameru da se vraća u Hag, iako ga sledeće godine čeka izricanje pravosnažne presude, što je potvrdio predsednik suda Teodor Meron. Šešelj za Kurir poručuje da ga Tribunal više uopšte ne interesuje i da se tamo ne vraća ni po koju cenu, pa čak ni po cenu života!

 

Lanci i kavez

– Mogu da me vrate u Hag samo u lancima i kavezu. Tamo dobrovoljno ne idem. Mene ta presuda ne zanima – izjavio je lider SRS.

Iako je u prvom stepenu oslobođen, Šešelj bi teoretski mogao da se suoči i sa osuđujućom presudom. Na pitanje da li bi se, posle šokantnog čina Slobodana Praljka, i on odlučio na sličan ukoliko bi došlo do optužujuće presude, Šešelj kaže:

Advertisements

 

– Ja to ne bih uradio na prepad, već polako i natenane, da ih mučim. Započeo bih štrajk glađu, i to javno, pred kamerama, dok ne ispune moje uslove. Ako ih ne ispune, oni znaju da sam spreman da idem do kraja. Znaju oni to i zato me se plaše.

Podsetimo, Šešelj je 2007. godine punih 28 dana štrajkovao glađu u Haškom tribunalu jer mu je zabranjeno da ga porodica posećuje zbog nepoštovanja suda.

 

Inače, predsednik haškog suda Teodor Meron najavio je da taj sud očekuje da će pravosnažnu presudu Šešelju izreći „u prvom delu 2018. godine“. On je pred Savetom bezbednosti UN u Njujorku najavio i da će rasprava o žalbi tužilaštva na prvostepenu oslobađajuću presudu Šešelju, koju je u martu prošle godine izrekao Tribunal, biti održana 13. decembra. Šešelj je prvostepenom presudom oslobođen krivice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

KURIR NOVINE

Advertisements

error: