MIRKOVIĆ PRED SUDOM: Bez obzira na presude kandidujem se za gradonačelnika

Podeli vest sa drugima!
  • 3
    Shares

Advertisements

Estradni menadžer i bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković juče u Osnovnom sudu u Zaječaru osuđen na godinu dana robije zbog malverzacija prilikom nabavke novogodišnjih paketića.

 

Tri meseca nakon hapšenja Mirkoviću je sud ukinuo kućni pritvor, ali mu je odredio meru zabrane udaljavanja iz Srbije, oduzimanje pasoša i obavezno javljanje svakog ponedeljka policijskoj upravi u Zaječaru.

 

Optužnica
Osnovno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mirkovića i Milene Trajković zbog kupovine novogodišnjih paketića krajem 2013. godine bez javne nabavke od beogradske firme “OFI kompani”, čime je opština Zaječar oštećena sa skoro 14 miliona dinara. Trajkovićevoj je juče sud izrekao kaznu od osam meseci uslovno na tri godine.

Advertisements

 

– Osećam se kao jazavac pred sudom u Kočićevoj pripoveci. Nema nikakvih pisanih dokumenata o narudžbi niti je iko podneo neki odštetni zahtev – rekao je Mirković u završnoj reči pred sudom, a po izricanju presude obratio se i novinarima:

 

– Presuda je očekivana i nije doneta na osnovu zakona, već na osnovu onoga što je rekao neki pojedinac. Protiv postupajućeg sudije je podneta krivična prijava, kao i protiv organizovane grupe Boška Ničića. 

 

– Bez obzira na presudu, sa drugovima iz Narodnog radničkog pokreta Sašom Rudićem i Vilibaldom Erićem krećem u kampanju za gradonačelnika Beograda – izjavio je estradni menadžer.

IZVOR: Republika.rs

Advertisements