ZORANA MIHAJLOVIĆ KAKVU NISTE ZNALI: Čistila sam ribu i tako zarađivala!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prvu „platu“ ministarka saobraćaja imala je sa svega četiri godine – svaki put je od tate dobijala po 10 dinara kad bi posle njega našla koščicu.

 

Iako nije umesno žene pitati za godine, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović sa ponosom nam otkriva da iza sebe ima čak 25 godina radnog staža.

Kako kaže u razgovoru za praznično izdanje Kurira, oduvek je volela da radi, čak i po nekoliko poslova istovremeno, a zanimljivo je da su je pare oduvek htele – prve je zaradila sa svega četiri godine.

 

Svaka kost 10 dinara

Advertisements

– Moj tata Zoran od malena nas je učio da je riba zdrava i da treba da je jedemo. Pošto je on uvek čistio ribu, davao mi je po 10 dinara za svaku kost koju pronađem posle njegovog čišćenja. Ne sećam se koliko sam para tako zaradila, ali čim pronađem i najmanju koščicu, dobijem parice i odmah trčim u prodavnicu da kupim čokoladicu. Mama Marica i tata Zoran, koji je preminuo, uvek su se trudili da imam mirno i srećno detinjstvo. I oduvek su me učili da moram da budem samostalna – kaže nam Zorana.

 

U zlatari zarađivala 300 maraka

Prvu platu, kaže, dobila je dok je kao student prve godine Ekonomskog fakulteta radila u jednoj beogradskog zlatari.

– Bilo je to 1988. godine, vreme nemaštine. Sećam se da se moja mama jako plašila što radim u zlatari jer je tada rat bio na vidiku, a kriminal cvetao. U to vreme počeli su i da obijaju zlatare i nije bilo naivno. Tu sam dobila prvu platu, mislim da je bila oko 300 maraka. Lepa je to bila zarada i sećam se da sam je potrošila na poklon mami, da se manje brine za mene – priča nam potpredsednica Vlade.

 

IZVOR: KURIR NOVINE

Advertisements

error: