ON JE POSLEDNJA PREPREKA BEOGRADU NA VODI Ivan Timotijević: Ne dam da mi sruše kuću!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nude mi privremeni smeštaj, pa šta ja s tim da radim. Valjda sam stekao neko pravo za 27 godina, za sva ulaganja u ovu kuću, kaže za Kurir Ivan Timotijević iz Bare Venecije.

 

Ivan Timotijević, poslednji stanovnik Bare Venecije, dela Savskog amfiteatra na kome se gradi Beograd na vodi, kaže da iz njegovog doma, u kome je proveo 27 godina, niko ne može da ga izbaci.

S prostora gradilišta raseljene su 234 porodice, od kojih je većina stanove dobila na korišćenje.

 

Dobio stan od „Iskre“

Iako nema vodu, a oko njega su šut, prašina, kamioni i građevinske mašine, Timotijević kaže da neće napustiti kuću dok se stvar ne reši na sudu.

Advertisements

Naime, on je oko 30 godina radio u „Iskri“, od komisije firme dobio je kuću, ali se s vremenom ispostavilo da su „Železnice Srbije“ nezakonito upisale da su oni vlasnici te kuće, a ne „Iskra“. Pre nego što je i počela gradnja Beograda na vodi, Timotijević je podneo tužbu protiv „Železnica“, ali i „Iskre“. Ova pravna zavrzlama dovela je do toga da je jedini ostao u Bari Veneciji.

 

– Ja sam nudio da mi Grad da stan, da odem odavde, ali oni neće. Nude privremeni smeštaj, pa šta ja s tim da radim. Valjda sam stekao neko pravo za 27 godina, za sva ulaganja u ovu kuću – kaže Timotijević i dodaje:

– Meni je jasno, vidim ja ruševine oko kuće, pokidana voda… Oni rade, ne mogu oni meni preko vazduha da dovedu cevi i vodu, sve ja razumem. Ali trebalo je da pogledaju papire i da mi daju stan, a ne da sutra neko ovde dođe, kupi stan i kaže: „Izvolite, gospodine, izađite, mi smo ovo kupili“. A da su mi srušili kuću, ja nikad ne bih mogao da dokažem da je bila u vlasništvu moje firme.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: