OVE javne ličnosti bi mogle biti uhapšene jer pričaju loše o vakcinisanju dece!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Grupa pedijatara podnela krivične prijave protiv Jelene Karleuše, Mirjane Bobić Mojsilović, Maje Volk i Miroljuba Petrovića zbog širenja panike u javnosti o navodnoj štetnosti vakcine protiv malih boginja. Ako se dokaže da su krivi, preti im zatvor od šest meseci do pet godina.

 

Udruženje “Pedijatrija zasnovana na dokazima” podnelo je krivične prijave protiv Jelene Karleuše, Mirjane Bobić Mojsilović, Maje Volk i Miroljuba Petrovića zbog izazivanja panike u javnosti o navodnoj štetnosti MMR vakcine!

Ukoliko se dokaže da su krivi i budu osuđeni, ovim poznatim javnim ličnostima preti kazna zatvora od šest meseci do pet godina (pogledajte okvir).

 

Predsednik Udruženja “Pedijatrija zasnovana na dokazima” dr Tomislav Stevanović ističe da postoji jasan osnov za podnošenje prijava protiv javnih ličnosti, “jer će biti odgovorne ako neko dete umre zato što nije vakcinisano protiv malih boginja”.

Advertisements

 

– Neko mora da odgovara za širenje panike i laži o navodnoj štetnosti MMR vakcine i za pozivanje roditelja da ne vakcinišu decu protiv malih boginja. Naše udruženje je prošle nedelje već predalo prijavu protiv psihijatra Jovane Stojković, jer je prednjačila u širenju neistina o MMR vakcini, a sada je došao red i na javne ličnosti. Na spisku tuženih su pevačica Jelena Karleuša, novinarka Mirjana Bobić Mojsilović, voditeljka Maja Volk i osnivač Centra za prirodnjačke nauke Miroljub Petrović. Svi su oni u medijima dovodili ljude u zabludu da MMR vakcina izaziva autizam i druge bolesti kod dece. Smatramo da će upravo oni biti odgovorni ako neko dete teško oboli ili, ne daj Bože, umre zato što nije primilo vakcinu – objašnjava dr Stevanović.

 

On naglašava da javne ličnosti svoje stavove o nečemu važnom kao što je vakcinacija iznose javno i vrlo agresivno, čime vrše pritisak na roditelje i dovode ih u zabludu.

INFORMER

Advertisements

error: