PRESUDA SAMO ŠTO NIJE: Ratko Mladić izbačen iz sudnice jer je vikao na sudiju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

HAG – Haški tribunal objaviće danas prvostepenu presudu nekadašnjem vrhovnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću po optužnici koja ga tereti za zločine nad muslimanima i druge ratne zločine.

 

11.46 – U nastavku čitanja, sudija Ori je rekao da je Mladić imao nameru da pokrene i sprovede kampanju granatiranja i snajperskog delovanja sa ciljem širenja terora među civilnim stanovništvom Sarajeva, kao i dela terorisanja, ubistva, protivpravnih napada na civile…

11.29 – Sudsko veće, odbrana i tužioci vratili su se u sudnicu, a sudija Ori je rekao odbrani ima dve opcije – odlaganje ili nastavak čitanja. U međuvremenu, Mladić je ušao u sudnicu, Ori mu je naložio da sedne i ćuti, ali je Mladić počeo da viče posle čega je odmah udaljen je iz sudnice, u veoma napetoj situaciji.

Advertisements

Naime, Ori je pre udaljenja rekao odbrani da nema ništa od odlaganja i da se čitanje nastavlja pa je nekoliko puta i povišenim tonom rekao Mladiću da sedne, ali ga on nije poslušao nego je počeo da viče posle čega je Ori naredio udaljenje.

 

Neposredno pre ove napete situacije, branilac Ivetić je rekao da je Mladiću loše i da mu je pritisak skočio na 170 na šta je Ori rekao da je od haških lekara dobio informaciju da “nije to baš tako”!

10.40 – U toku je pauza u Haškom tribunalu, koja je trebalo da traje najviše 5 minuta, ali se produžila na 15 i više jer je Mladiću pozlilo i loše mu je i dalje pa mu u ovom trenutku lekari pružaju pomoć i pitanje je hoće li i nadalje biti prisutan u sudnici. Sa njim su i članovi njegove porodice. Neki od medija u regionu maliciozno su prokomentarisali da na ovaj način želi da “odloži izricanje presude”.Mladić je pauzu prvobitno zatražio da bi otišao u toalet.

KURIR

Advertisements

error: