CIRKUS U SKUPŠTINI! Poslanici SNS i DVERI se tukli i čupali pred kamerama

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović danas je mišem od laptopa gađao u lice predsednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića (SNS).

 

Prethodno je, naime, Martinović Obradoviću, kome je ranije izrečena mera udaljenja sa sednice Skupštine Srbije na 20 dana, izrekao opomenu.

Obradoviću je opomena izrečena zato što je lider Dveri pokazao plakat na kome je pisalo “Majo, pokrala si Novi Sad”.

Obradović je potom ustao žustro negodujući uz reči “Kako te nije sramota Martinoviću, kako možeš da budeš krpa”. U jednom trenutku u salu je ušlo obezbeđenje, a verbalni sukob, uz koškanje poslanika Dvero SNS nastavljen je i nakon zaključenja sednice.

Tražio je da mu se omogući da nastavi da govori, te da mu je ostalo još vremena za raspravu. Martinović nije prekidao sednicu Odbora, a poslanica SNS Dragana Barišić, koja je sedela pored njega poručila je Dverima: Mi vas se ne plašimo, sram vas bilo.

Advertisements

 

U jednom trenutku u salu je ušlo obezbeđenje, a verbalni sukob, uz koškanje poslanika Dveri i SNS nastavljeno je i nakon zaključenja sednice na kojoj je izglasano novčano kažnjavanje nekoliko poslanika opozicije zbog izrečenih opomena.

Obradović je potom stao na vrata sale, vidno besan, sve vreme je dobacivao Martinoviću, a atmosfera je bila na ivici fizičkog obračuna.

Sačekao je da iz sale izađe Martinović, i u tom trenutku je krenuo ka njemu, ali ga je otpozadi za sako povukao poslanik SNS Vladimir Đukanović i tako omogućio predsedniku Administrativnog odbora da izađe.

U tom trenutku, bila je gužva jer su u sali bili i poslanici koji nisu članovi odbora, obezbeđenje i novinari. Neposredno pre incidenta, sednicu odbora napustili su poslanici SRS, koji su prethodno oštro negodavali što se opomene izriču i novčano kažnjavaju samo poslanici opozicije.

 

kurir

Advertisements

error: