HOR RTS-a pevao za SNS rođendan! Ne zna se koliko je Vučić platio sve to!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nismo mogli a da ne pitamo RTS da li svaka stranka i organizacija mogu da angažuju ovaj hor, po kojoj tarifi, i kako se ta odluka donosi.

Hor RTS nastupio je na 9. rođendanu SNS, pa su pojedini predstavnici opozicije ocenili da je ovo najočigledniji primer neprofesionalnog postupanja nacionalnog medijskog servisa.

To pre svega tvrde Saša Janković, i njegov pokret.

 

PSG je postavio pitanje po kojoj tarifi bi Hor RTS-a sa svojim dirigentom pristao da nastupa na sledećem političkom skupu protiv izborne krađe koji će Pokret organizovati, kao i “da li bi taj iznos, recimo, bio umanjen za već plaćenu TV pretplatu članova Pokreta”.

Advertisements

– Osnovni red je u tom slučaju pitati građane da li oni žele da plaćaju TV pretplatu SNS-u ili RTS-u. Za početak, bilo bi neophodno i pošteno da promene slogan u “Vaše pravo da ne znate ništa”, a u potpisu da bude SNS RTS. Toliko makar duguje ova vlast građanima koje svakodnevno laže i potkrada koristeći i ono što im pripada, poput javnog medijskog servisa – ističe član predsedništva Pokreta slobodnih građana Srđan Škoro u izjavi za Danas.

 

Nismo mogli a da ne pitamo RTS da li svaka stranka i organizacija mogu da angažuju ovaj hor, po kojoj tarifi, i kako se ta odluka donosi.

 

Iz RTS smo dobili jedan jedini odgovor:

“Ansambli Muzičke produkcije RTS-a, horovi i orkestri, uvek će se rado odazivati pozivima da izvode himnu Srbije, kada su god to u mogućnosti da urade. To smatramo delom njihovog posla i promocijom RTS-a i njegovih horova i orkestara” – kazali su iz RTS.

KURIR

Advertisements

error: