OTKRIVENI DOSIJEI SLUŽBE: Milošević bolovao od paranoje i šizofrenije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Radmilo Bogdanović u službenoj belešci izvestio Borisava Jovića o detaljima iz Slobodanovog zdravstvenog kartona. Dokument pod oznakom „strogo poverljivo“ pre dva dana obelodanio bivši premijer i savezni ministar policije Zoran Živković.

 

Slobodan Milošević, bivši predsednik SRJ i Srbije, bolovao je od šizofrenije i dijabetesa, obelodanio je nekadašnji premijer i savezni ministar unutrašnjih poslova Zoran Živković!

On je to potkrepio strogo poverljivim dokumentom iz 1990, koji je potpisao Radmilo Bogdanović, tadašnji sekretar Republičkog sekretarijata unutrašnjih poslova (rang današnjeg ministra policije)!

Kopija koju je Živković objavio zapravo je Bogdanovićev odgovor na zahtev Borisava Jovića, tadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ, u kojem ga obaveštava o podacima iz medicinske dokumentacije „druga Miloševića, predsednika Predsedništva SR Srbije“.

Advertisements

 

Imao i dijabetes

– Uvidom u medicinsku dokumentaciju i izviđajnim radnjama koje su sproveli radnici RSUP Srbije utvrđeno je da drug Milošević boluje od više bolesti, od kojih su dve najprisutnije: pshichonis schiophienica 295 (psihopata-šizofrenik) i diabetes urlitus 250.9 (šećerna bolest). Lekari zdravstveno stanje druga Miloševića ocenjuju kao dosta teško, a radnu sposobnost kao bitno smanjenu – navodi se se u dopisu koji je Bogdanović uputio Joviću, a koji je 29. maja 1990. zaveden pod oznakom „strogo poverljivo“.

Joviću je naznačeno da mu Bogdanovićev kabinet dostavlja i „medicinsku dokumentaciju i službene beleške“.

 

U dopisu se pominje i Miloševićeva supruga Mira Marković, i to kao problematična za sistem.

IZVOR: KURIR.RS

Advertisements

error: