Državni vrh Srbije o Oriću: Nema pravde za srpske žrtve

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je oslobađajuća presuda za ratnog komandanta bošnjačkih snaga u Srebrenici Nasera Orića dokaz da životi srpskih civila nisu jednako vredni kao životi drugih ljudi i da je to znak da će Srbija za pravdu uvek morati da se bori sama. Na presudu reagovali i Ana Brnabić, Ivica Dačić i Nela Kuburović.

 

Vučić je pozvao Srbe da, zbog oslobađajuće presude Oriću ne izgovore nijednu težu reč komšijama Bošnjacima i da sa njima grade prijateljstvo i budućnost.

“Istinu nijedan sud neće moći da sakrije”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle susreta sa evropskim komesarom za humanitarna pitanja Hristosom Stilijanidesom i najavio da će Ministarstvo pravde Srbije reagovati.

Očigledno je da životi Srba nisu vredni kao životi nekih drugih ljudi, konstatovao je Vučić.

Advertisements

“Ali moja uloga, kao predsednika, je da ne kažem najstrašnije reči, jer je očigledno da život Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića nisu vredni kao životi nekih drugih ljudi, jasno je da srpska suza nema roditelja. Jasno je da ćemo za pravdu morati da se borimo mi sami, i da ćemo samo mi biti optuživani. Da nikada ni (Ramuš) Haradinaj ni Orić neće biti krivi, ako je po njihovim sudovima, za najveći broj Srba koji su stradali. A najviše je Srba stradalo na teritoriji bivše Jugoslavije, Srba i Bošnjaka”, rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija morati da se protiv toga bori još snažnijom ekonomijom, većom snagom i jedinstvom, kao i većim radom.

“Da taj rad donese plodove za budućnost našoj deci. Da ne bežimo i ne skrivamo istinu od dece, da prihvatimo odgovornost tamo gde smo krivi, ali i da jasno govorimo gde su drugi krivi. Da gledamo u evropsku budućnost Srbije”, rekao je Vučić.

N1 SRBJIA

Advertisements

error: