NORVEŽANI RAZOTKRILI SREBRENICU: Naser Orić zaradio milione na švercu UN pomoći

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Orić je tvrdio da će Srebrenicu braniti do smrti, te da će kasnije i njihovi duhovi ostati u tom gradu. Ispostavilo se brzo da je to obećanje bilo prazno jer je on već u aprilu 1995, sa 12 svojih komandira helikopterom napustio Srebrenicu.

 

BEOGRAD- Ole Fliume, autor dokumentarnog filma “Srebrenica-izdani grad” otkada je prikazao javno film koji govori o izdaji ratnog predsednika Predsedništva BiH Alije Izetbegovića i žrtvovanju svojih sunarodnika, kao i tome kako je ratni komandant takozvane armije BiH u Srebrenici Naser Orić i njegovi ljudi prošvercovali tone humanitarne pomoći, kao i da u ovom gradu zapravo nije bilo genocida.

Advertisements

Film “Srebrenica – izdani grad” je takođe svojevrsno svedočenje i aktuelnih čelnika vlasti u BiH među kojima je i nekadašnjeg drugog čoveka u Srebrenici tokom rata Hakije Meholjića, koji je bio odmah iza ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića, a koji je svedočio o susretu sa Alijom Izetbegovićem u Sarajevu kada im je on, kako je rekao, objasnio da mu je tadašnji predsednik Bil Klinton rekao da bi, za pokretanje intervencije protiv Srba, bilo potrebno da “četnici” ubiju 5.000 muslimana”.

” Jesi li ti lud. Ko je taj koji će odrediti ko će reći – ti ideš, a ti ne ideš na klanje, rekao je Meholjić Izetbegoviću i dodao i da je Izetbegović delegatima nudio zamenu Srebrenice za Vogošće, ali su oni, kaže on, to odbili.

KURIR

Advertisements

error: