BIĆE KRAĐE NA IZBORIMA! SNS “naselio” 10,000 nepostojećih glasača u Beograd!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Poslednjih meseci sve više ljudi iz Srbije prijavljuje prebivalište u Beogradu kako bi glasali na predstojećim gradskim izborima. Ova informacija prvo se pojavila na društvenim mrežama, a onda je i Pokret slobodnih građana saopštio da se za samo četiri meseca broj birača na opštini Vračar podigao za 5.000, a na Zvezdari za 10.000.

 

Na teritoriji opštine Vračar 2016. godine bilo je upisano 63.692 birača, na ovogodišnjim predsedničkim izborima 63.656. Ministar Stefanović dao je ove podatke na konferenciji za novinare, i naglasio da sada ima 63.310 upisanih birača na ovoj beogradskoj opštini. Međutim, iz opštine Vračar kažu drugačije.

Pokret slobodnih građana zatražio je od njih da im dostave koliko ima upisanih birača, a prema podacima opštine Vračar, 18. septembra 2017. godine u “deo biračkog spiska za područje GO Vračar ukupno je upisan 68.631 birač”, što je za 5.000 više od onog što je rekao ministar Stefanović, i od onog koliko ih je bilo na ovoj opštini na dan ovogodišnjih predsedničkih izbora, 2. aprila.

Advertisements

Ista situacija zabeležena je na opštini Zvezdara. Podaci iz aprila ove godine, kada su bili predsednički izbori govore da je u biračkom spisku bilo upisano 153.679 građana, a 29. septembra 2017. godine 163.842 građana.

Podatke o broju upisanih građana na ovoj opštini Pokretu slobodnih građana dostavila je upravo opština Zvezdara.

Iz PSG-a su za “Espreso” potvrdili da su ovi podaci tačni, i da su iz dobili od opštine Vračar, odnosno Zvezdara.

Po svemu sudeći izgleda da pred gradske izbore ozbiljno raste broj stanovnika u srpskoj prestonici, a prema ovim podacima, naročito na opštinama koje su “prilično kritične” kada je u pitanju Srpska napredna stranka.

(Espreso.rs)

Advertisements

error: