UŽASAVAJUĆI SADRŽAJ! Pogledajte šta sve pedofili šalju srpskim devojčicama!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pedofilija, kao jedan od oblika seksualnog nasilja, i dalje predstavlja tabu temu i to ne samo u našoj zemlji. Na pomen pedofila odmah se poteže oružje i traže se smrtne kazne, ali, nažalost, sve ostaje na rečima. Većina njih nikad ne bude dovedena pred mač pravde.

 

Najstrašniji podatak u ovoj crnoj statistici je činjenica da je u više od 40 odsto slučajeva onaj koji zlostavlja dete biološki otac (navedeno je u istraživanju Incest trauma centra), a u deset odsto to čini drugi maloletnik.

U vremenu društvenih mreža, ovo je postao najlakši način na koji predatori stupaju u kontakt sa svojim žrtvama. Koliko daleko mogu da odu i šta sve predlažu deci ilustruju primeri na Fejsbuk stranici “Borba protiv pedofilije”.

“Pričaću ti šta da radiš, to i radi i uživaj. Je l’ ok da odemo van grada, tako si rekla da može. Ljubićemo se i drkaćeš mi ki**, pušiti ga i je*** te u guzu”, poslao je pedesetogodišnji muškarac uz fotografije i video snimke svog polnog organa.

Advertisements

Ovaj gnusan sadržaj u ovom slučaju nije stigao do očiju trinaestogodišnje devojčice, jer se iza tog profila nalazi grupa ljudi okupljena oko ove Facebook stranice. Oni svakodnevno prikazuju patnju i užas kroz koju deca prolaze, a koji su nevidljivi za sistem i društvo.

– Upoznati smo s mnogo sudskih malverzacija u slučajevima pedofilije, a to smo saznali i kroz rad s ljudima koji su aktivno učestvovali u procesima. Osetili smo da je naša građanska dužnost da pokrenemo tako nešto, jer u regionu ne postoji ništa slično, a žrtve nemaju dovoljno znanja o tome kako mogu da prijave slučaj – objašnjava Filip Sič, jedan od osnivača stranice.

Oni imaju nekoliko lažnih profila na društvenim mrežama, putem kojih “love” pedofile.

– Samo to dopisivanje je vrlo stresno, ali ne odustajemo, vođeni težnjom da utvrdimo granice do kojih su te osobe spremne da zakorače. U većini slučajeva mi dođemo do fotografija, eksplicitnih poruka i na kraju dogovora za prvi susret i u tom trenutku slučaj prijavljujemo nadležnima. Kada oni preuzmu slučaj, onda mi tu komunikaciju objavljujemo na našoj stranici – kaže Sič.

KURIR

Advertisements

error: