UHAPŠENI NAPREDNJAK: Možda smo otrovali decu u školama ali nismo namerno

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Branislav Paunović, vlasnik ketering firme “Ketering end bejk”, inače odbornik SNS na Zvezdari, koja je snabdevala škole u kojima se, najverovatnije od špageta bolonjeza, otrovalo više od 150 đaka, priveden je u utorak uveče zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih namirnica.

 

“Hrana je, kao i uvek, u ovom slučaju špagete i sveže meso, stiglo u firmu dan ranije od dobavljača. U nedelju uveče kuvari su napravili umak, a zajedno sa kupljenim upakovanim mesom i špagetama napravili bolonjeze koje su ujutru isporučene”, započeo je priču Paunović.

On ne poriče da uzrok problema negde postoji, ali da je on mogao nastati bilo gde u lancu ishrane dece.

“Prvi u lancu je proizvođač, zatim dobavljači, od kojih se snabdevamo namirnicama. Hranu nabavljamo legalno i jedino od dobavljača koji ima Hasap standard i zbog toga ne postoji mogućnost da je nabavljena bez traga i dokaza. Neke od namirnica su sveže i ne obrađuju se termički tako da je potencijalna mogućnost da se bakterija provuče kroz neku od tih namirnica. Treći učesnici u lancu smo mi, a četvrti korisnik, odnosno škola, predškolska ustanova ili starački dom”, nastavio je gazda “Ketering end bejka”.

Advertisements

Osvrćući se na trovanje dece u nekoliko beogradsKih škola, ništa drugačije u proceduri se nije dogodilo ni u nedelju i ponedeljak ujutru, kada su isporučili 1.800 špageta bolonjeze i to 1.500 obroka u 30 osnovnih škola, preko stotinu obroka u desetak predškolskih ustanova, stotinak u tri medicinske ustanove i oko četrdesetak obroka u četiri staračka doma.

“Od 1.800 porcija špageta bolonjeze, u četiri škole se pojavilo oko 30-40 dece koja su prijavila problem kao što je dijareja. Rekao bih da je trovanje teška reč za ovaj slučaj i da bi bilo mnogo ozbiljnije da je trovanje u pitanju. Ne kažem ni da dijareja nije problem, i to su deca, i kao roditelj maloletnog deteta koji se takođe hrani u školi osećam se vrlo odgovorno zbog svega što se dogodilo. Ali od 1.500 osnovaca koje hranimo, ta brojka prijavljenih ne iznosi ni jedan procenat”, kaže Paunović.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: