Odrekao se evropske titule da pomogne lečenje dečaka obolelog od leukemije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Goran Bajšanski, dvostruki svetski i evropski prvak u savate boksu, odustao je od odbrane evropske titule i novac sakupljen za pripreme i odlazak na prvenstvo u Belgiji prosledi onima kojima je to najpotrebnije.

Bajšanski je vredno trenirao i spremao se da odbrani titulu evropskog prvaka, ali ga je, iako se već dugo bavi humanitarnim radom, jedan događaj naveo da odustane od takmičenja.

“Ovog puta neću braniti evropski tron, jer sam svoju titulu i svoju borbu prosledio u humanitarne svrhe. Jednom dečaku je pre četiri meseca ustanovljeno da boluje od leukemije, pa sam tu titulu preusmerio ka njemu jer je on sad taj koji treba da se bori i on treba da osvoji životnu titulu”, kaže za Kurir Goran Bajšanski.

Advertisements

Bajšanski je karijeru započeo 2003. godine kada se i odlučio da pređe na savate boks.

“Mnogo je kulturan sport i lep za gledanje i ono što je mene podstaklo da se bavim time jeste što mora da se savlada tehnika koja je vrednost i u mentalnom i u fizičkom smislu. 2005. godine sam postao prvak Balkana, što mi je puno značilo jer sam nekoliko meseci pre toga imao nekoliko poraza i to je nešto što me je dizalo da budem još jači i još bolji. 2014. godine sam osvojio Svetsko prvenstvao što je bila kruna mog života i moja najveći uspeh koji sam imao što se tiče sporta, savate boksa, ali i da od buckastog dečaka od 116 kg može da se postane svetski šampion”, rekao je Bajšanski.

kurir.rs / kurir sport
foto: Printskrin / Facebook

Advertisements

error: