EVO KAKO SE NAGRAĐUJE LOJALNOST REŽIMU: Bot Krle ušao u RTS

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nebojša Krstić, najvatreniji branilac SNS na društvenim mrežama, na sednici Saveta REM izabran za člana UO Javnog servisa.

 

Šta se desi kad vatreno braniš SNS na društvenim mrežama, napadaš njihove kritičare, pa čak i bolesnu decu? Pa završiš u UO RTS!

Najvatreniji branilac SNS na Tviteru – Nebojša Krstić, poznat i kao marketinški stručnjak i bivši savetnik za medije nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, izabran je za člana Upravnog odbora RTS. Krstić je na sednici Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) 29. septembra 2017. izabran za člana UO Javnog servisa.

 

Odluka REM

Udruženje novinara Srbije zatražilo je od REM da javnosti predoči kriterijume po kojima je Krstić imenovan u UO, uz podsećanje da su, u vreme kada je Krstić bio savetnik za medije Borisa Tadića, usvojene drakonske izmene Zakona o javnom informisanju, te da su novinari koji su kritički pisali o vlasti otpuštani bez mogućnosti da pronađu posao u bilo kom javnom glasilu, a mediji izloženi drastičnoj cenzuri. UNS je postavio pitanje Savetu REM da li su ovo kvalifikacije kojima je Krstić zaslužio mesto u UO RTS i da li to telo izborom Krstića šalje poruku da će svaka zloupotreba javne funkcije biti nagrađena.

Advertisements

 

I zaista, šta je to što je preporučilo Krstića za ovu funkciju? Do Centra za društvena istraživanja, koji ga je predložio, nismo mogli da dođemo, jer se na broj telefona naveden u prijavi niko ne javlja, a na internetu nema stranice ovog udruženja. Rade Veljanovski, profesor na Fakultetu političkih nauka, kaže da ne zna šta je preporučilo Krstića.

 

– Bez obzira na to što zakon dopušta da i ljudi koji se bave marketingom mogu da budu u UO RTS, sve ostalo mu ne ide u prilog. On nije stručnjak za medije, neprijatno sam iznenađen. Ne znam po kom osnovu ga je Centar predložio, zakon je precizno predvideo kolektivne predlagače… Krstić ni po kakvim kriterijumima ne bi trebalo da bude član UO RTS – kazao je Veljanovski za Kurir.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: