VLASNIK FIRME koja je otrovala decu u osnovnim školama je Branislav Paunović iz SNS!

Podeli vest sa drugima!
  • 160
    Shares

Advertisements

On ne poriče da uzrok problema negde postoji, ali da je on mogao nastati bilo gde u lancu ishrane dece

Branislav Paunović, vlasnik ketering firme “Ketering end bejk”, inače odbornik SNS na Zvezdari, koja je snabdevala škole u kojima se, najverovatnije od špageta bolonjeza, otrovalo više od 150 đaka, priveden je u utorak uveče zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih namirnica

“Hrana je, kao i uvek, u ovom slučaju špagete i sveže meso, stiglo u firmu dan ranije od dobavljača. U nedelju uveče kuvari su napravili umak, a zajedno sa kupljenim upakovanim mesom i špagetama napravili bolonjeze koje su ujutru isporučene”, započeo je priču Paunović.

Advertisements

On ne poriče da uzrok problema negde postoji, ali da je on mogao nastati bilo gde u lancu ishrane dece.

“Prvi u lancu je proizvođač, zatim dobavljači, od kojih se snabdevamo namirnicama. Hranu nabavljamo legalno i jedino od dobavljača koji ima Hasap standard i zbog toga ne postoji mogućnost da je nabavljena bez traga i dokaza. Neke od namirnica su sveže i ne obrađuju se termički tako da je potencijalna mogućnost da se bakterija provuče kroz neku od tih namirnica. Treći učesnici u lancu smo mi, a četvrti korisnik, odnosno škola, predškolska ustanova ili starački dom”, nastavio je gazda “Ketering end bejka”.

Advertisements