A kod nas VUČIĆ! (FOTO) Potencijalna predsednica Slovenije VOLI DA SE SLIKA GOLA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Potencijalna predsednica Slovenije rado se slika za kalendare, voli da pozira gola i uverena je da je Borut Pahor samo maneken, lepo lice preko kojeg Slovenijom upravljaju moćni “stričevi” iz pozadine, a ona je odlučila da lupi šakom o sto i zaustavi tu pogibeljnu politiku.

Martina Valenčić je grafička dizajnerka, piše “24sata.hr”. Kaže da nema “stričeva iz pozadine” i da je čista, kao i da se nikada nije bavila prostitucijom, kako mnogi sumnjaju. Radikalnim merama ova mlada političarka i preduzetnica (rođena 1985. u Ljubljani) želi da iz Slovenije iskoreni lopovluk i kolonijalni mentalitet političara svih boja, a za sebe kaže da predstavlja jedno novo, gandijevsko lice slovenačke politike.

– Živimo u trenutku negativne globalizacije. U Evropi i svetu događaju se sukobi i ratovi i tome nije lako videti kraj. Slovenačka politika odbija da se izjasni o tim činjenicama – piše na Martininoj Fejsbuk stranici, gde sa prilično uverljivih 100 posto glasova vodi ispred Boruta Pahora i Danila Turka.

Advertisements

Martinu posebno zabrinjava geopolitički položaj Slovenije, a zalaže se za tržišnu ekonomiju i duboke strukturne reforme.

– Područje Slovenije posebno je važno za transport oružja iz Italije u Rusiju i Kinu – misli Martina pa dodaje kako je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev već zapretio NATO-u da će bombardovati Poljsku ako uklone protivraketne štitove. Ova pretnja može se primeniti i na Sloveniju, kaže ona.

– Nudim sadržajna rešenja, a ne kozmetičke popravke. Slovenija može biti svet u malom i postati ozbiljan primer – kaže Martina.

Ona se bori za istinski radikalnu promenu jer “ono što se događa pod okriljem lažne demokratije u poslednjih 20 godina nema obeležja pozitivnog ljudskog karaktera”, kaže žena koja želi Pahora poslati u muzej ili vratiti na manekenske piste, odakle je i došao.

IZVOR: TELEGRAF

Advertisements

error: