VUČIĆ IZ AMERIKE: Ovde me gledaju kao u Tita očekuju puno od mene!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na kraju višednevne posete Njujorku gde je učestvovao na Generalnoj skupštini UN, da je veoma zadovoljan jer je imao prliku da se sastane sa brojnim svetskim liderima, ali i da razmeni reči sa ljudima koji imaju uticaj i različita viđenja na događanja na Balkanu.

On je u intervjuu za TV Pink izjavio da su najavljene posete svetskih državnika Srbiji i razgovori koje je imao sa više od 50 zvaničnika zemalja i organizacija sveta potvrda da smo vratili ugled Srbije u svetu.
– Nekoliko decenija nismo imali bilaterale sa predsednikom i premijerom Blegije, koji su rekli da ozbiljno razmišljaju o prijemu Srbije u Evropsku uniju, što znači da smo poštovani – ocenio je Vučić.

Advertisements

On je istakao da u Srbiju u oktobru dolazi turski pedsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je rekao da će dovesti veliki broj investitora u Srbiju, a Vučić ocenjuje da je njegova poseta veoma značajna za našu zemlju.
Takođe, najavio je posete Trampa, premijera Blegije Šarla Mišela, kao i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

– Veoma sam zahvalan Erdoganu, to je važna poseta – rekao je predsednik Srbije koji je ponovio da će nakon toga u Srbiju doći i predsednik Francuske Emanuel Makron, premijer Belgije Ssarl Mišel, premijerka Norveške Erna Solberg, Tramp… Kako je rekao potrebno je dovesti i one iz Afrike i Azije, “koji nam pomažu i po pitanju teritorijalnog integriteta KiM” ali i gde treba da otvaramo tržišta za našu robu, naše građevince.

IZVOR: Informer

Advertisements

error: