HAPSE SITNU RIBU! Uhapšena Inspektora jer je za mito uzela DVA jogurta i kutiju cigara

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Sandra Popović u prodavnicama uzimala mito u robi i novcu. Određen joj pritvor do 30 dana.

Inspektorka filijale Poreske uprave u Nišu Sandra Popović uhapšena je zbog primanja mita jer je od radnika tri dragstora uzela novac, ali i različitu robu.

 

Da bi odustala od kontrole, inspektorka je u prodavnicama pokupila sokove, jogurt, cigarete… Ali time nije bila zadovoljna pa je od jedne prodavačice uzela i sto evra. Međutim, trgovci su nesavesnu poresku službenicu prijavili, pa je uhapšena i određen joj je pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, ona je 15. septembra otišla u kontrolu u sela Kamenica i Matejevac iako je imala službeni nalog da tog dana bude na sasvim drugom mestu.

– Ušla je u jedan dragstor u Kamenici, kupila žvake da bi proverila da li će dobiti fiskalni račun. Prodavačica joj je otkucala kupljenu robu i inspektorka joj je saopštila da je obavila poresku kontrolu. Zatim je uzela dva jogurta, dva mleka, kafu i špagete, a kada je radnica pokušala da joj naplati račun, Popovićeva je rekla: „Pa zar neću dobiti poklon?“ – kažu naši sagovornici iz istrage.

Advertisements

Inspektorka se zatim uputila u susedno selo Matejevac, gde je ponovila postupak „kontrole“.

– Od prodavca je zatražila dve hiljade dinara, ali ju je on upozorio da u dragstoru postoji video-nadzor, pa je uzela samo dva soka. Krenula je do sledeće trgovinske radnje i tu je zatekla radnicu koja je bila uznemirena zbog nekih privatnih problema. Od nje je takođe zatražila dve hiljade dinara, a uzela je i tri paklice cigareta. Zatražila je da uradi presek stanja, a pošto žena nije bila u stanju da postupi po zahtevu, zatražila joj je sto evra. Zaprepašćena prodavačica joj je objasnila da taj novac nema, pa je njena prijateljica, koja se slučajno zatekla u radnji, otrčala do kuće i donela mito za inspektorku – objašnjavaju naši sagovornici.

Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva, potvrdio je naša saznanja i precizirao da se inspektorki na teret stavlja primanje mita u produženom trajanju.
– Policija je protiv osumnjičene podnela krivičnu prijavu jer je kao poreski inspektor zahtevala i primila poklone kako ne bi izvršila službenu radnju. Tužilaštvo je predložilo da joj se odredi pritvor do 30 dana kako ne bi uticala na svedoke.

Dragana Kocić

Advertisements

error: