GEJEVI BLOKIRALI BEOGRAD! – Nema prolaza ni za vatrogasce i HITNU POMOĆ!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograđani, ako danas planirate da dolazite u širi centar grada, dobro proučite uputstva i naoružajte se strpljenjem jer će skoro tokom celog dana veliki broj ulica biti zatvoren za saobraćaj, neke od njih nedostupne čak i za pešake, a zbog gej parade i trke BGD 10K, javni gradski prevoz će pretrpeti velike promene.

 

I sve to uz već postojeće probleme sa radovima oko Slavije, na Brankovom mostu, u Bulevaru oslobođenja, Ruzveltovoj, Mije Kovačevića…

Sve nadležne službe su prethodnih dana sve podatke o gej paradi držale u strogoj tajnosti, pa potpuno neočekivano građani nisu zvanično obavešteni o ulicama koje će biti zatvorene za saobraćaj, ali ni onima u kojima ni pešaci neće moći da se kreću, baš kao ni o tačnim promenama linija gradskog prevoza.

Ipak, na osnovu informacija organizatora, može se očekivati da već od 10 sati bude stvorena “bezbedna zona” u koju će ulaz kontrolisati značajne policijske snage. Ona će se prostirati na jednoj strani od Slavije pa sve do Zelenog venca, a na drugoj od ugla Nemanjine i Kneza Miloša do Bulevara kralja Aleksandra.

Advertisements

Učesnici će na raspolaganju imati četiri ulaza: Slavija (ugao Kralja Milana i Kralja Milutina), Zeleni venac (Prizrenska ulica), Vračar (ugao Resavske i Krunske) i centar (ugao Nemanjine i Svetozara Markovića).
Može se očekivati da ovaj kompletan potez bude zatvoren do kraja manifestacije, odnosno do 15 sati. Okupljanje učesnika je na Cvetnom trgu već od 10 sati, a oko podne bi kolona trebalo da krene Ulicom kralja Milana do Trga republike.

Sekretarijat za javni prevoz je izdao saopštenje u kojem piše da će “u zavisnosti od situacije na terenu autobusi saobraćati izmenjenim ili skraćenim trasama, da će na trolejbuskim linijama saobraćati autobusi izmenjenim trasama, te da će promene pretrpeti i tramvaji”.

Svi trolejbusi će ostati u garažama, a linije 19 i 28 privremeno će biti potpuno ukinute.
Autobusi će saobraćati umesto trola na linijama 21, 22 i 29 i to od perifernih terminusa do Slavije (trole nemaju gde da se okrenu zbog radova), a biće uvedena autobuska linija 40A, umesto trola na linijama 40 i 41 i saobraćaće od Banjice do Zvezdare.

Sve tramvajske linije koje presecaju Ulicu kralja Milana i voze do Tašmajdana (linije 2, 3, 7, 9, 12) biće skraćene. Autobuske linije koje prolaze ovim potezom – linije 23, 24, 25, 26, 27, 30, 31, 37, 39, 44, 52, 53, 56, 58… takođe će biti skraćene ili će voziti znatno izmenjenim trasama.

IZVOR: INFORMER

Advertisements

error: