ĐILAS, JANKOVIĆ i JEREMIĆ idu zajedno protiv Vučića na BEOGRADSKIM IZBORIMA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prema poslednjim istraživanjima o raspoloženju birača u Beogradu u koje je Kurir imao uvid, samo 15 odsto građana tvrdi da živi bolje, a isto i lošije čak 82 odsto, odnosno 41,2 izjašnjava se da živi sve gore.

Skoro svaki drugi Beograđanin nije zadovoljan načinom na koji naprednjaci vode glavni grad, pokazuju podaci najnovijih istraživanja u koje je Kurir imao uvid.

Iako i dalje beleži najbolji rezultat po broju osvojenih glasova, vladajuću koaliciju je, kako saznajemo, najviše zabrinulo raspoloženje opozicionih birača, jer 65 odsto njih želi da glasa za zajedničkog kandidata opozicije.

Kada bi danas bili održani beogradski izbori, SNS bi i dalje dobio najviše glasova, ali bi bivši gradonačelnik Dragan Đilas, koji u prethodnom periodu beleži trend rasta, mogao da ugrozi komotnu većinu naprednjaka.

 

Negativna kampanja

Prema rezultatima ovog istraživanja, za kandidata SNS bi glasalo 29,4 odsto opredeljenih birača, za aktuelnog predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića 15,6, za Đilasa 14,2 odsto, a za kandidata Pokreta slobodnih građana 11,9 odsto punoletnih Beograđana koji su odlučili da izađu na izbore. Glasovi ostalih opredeljenih birača otišli bi u tabor socijalista (5,8 odsto), Ljubiše Preletačevića Belog (5,2), radikala (3,6), demokrata (2,7), Dveri (2,3), pokret Vuka Jeremića (2,2), kao i DJB (1,7), Ne davimo Beograd (1,4), DSS (0,9) i SDS (0,7 odsto).

Advertisements

 

Istraživanje beleži pad rejtinga Šapića, što se tumači kao rezultat negativne kampanje koju su u prethodnom periodu naprednjaci vodili protiv njega. S druge strane, naprednjacima nikako ne ide naruku što je Đilas sve vidljiviji za birače, odnosno anketirani ga sve više pominju iako bivši gradonačelnik nigde nije objavio da želi da se vrati u politiku.

– Naprednjaci su svesni da postoje spekulacije da Saša Janković navodno lobira za Đilasa, sa željom da pobedom u Beogradu počne talas promena vlasti u Srbiji. SNS zato strahuje da Đilas ima realne šanse za pobedu ukoliko opozicija stane iza njega.

 

Iako je Đilas već bio izložen negativnoj kampanji, građani u istraživanjima redovno nabrajaju njegove pozitivne strane, pre svega ono što je od infrastrukturnih objekata ostalo iza njega, od mostova do obdaništa i različitih vrsta pomoći socijalno ugroženim građanima – objašnjava naš izvor.

IZVOR: KURIR / FOTO: AMG

Advertisements

error: