INFORMER: Mirković se tresao i znojio u sudu, kleo se u majku da nije kriv

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Estradnom menadžeru određen pritvor do 30 dana. Svu krivicu svalio na ženu, svoju saradnicu. Pred sudijom se sav pogubio.

 

Estradni menadžer i bivši predsednik SO Zaječar Saša Mirković saslušan je juče pre podne u Osnovnom tužilaštvu u Zaječaru zbog sumnje da je budžet ovog grada oštetio za najmanje 300.000 evra!
Mirković je, kako saznajemo, pred tužiocem pokušao da se predstavi kao žrtva navodnog političkog progona, sve vreme zamuckujući i znojeći se dok je iznosio odbranu.

Mirković je u iskazu, koji je trajao više od sat vremena, svu krivicu pokušao da svali na ženu, svoju tadašnju šeficu kabineta Milenu Trajković, koja je u ponedeljak uhapšena zajedno s njim.

– Mirković je prvo nastupio kao kabadahija, galameći da za njega zakon ne važi, da je žrtva progona, da je Vučić lično naredio da on bude uhapšen… Vikao je da je uhapšen po političkoj osnovi, jer je najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda. Međutim, kada je suočen s ozbiljnim dokazima koji ga terete za milionske pljačke zaječarske kase, promenio je ploču.

Advertisements

Počeo je da zamuckuje i da se znoji, potpuno se pogubio. Još kad je čuo da je njegova šefica kabineta Milena Trajković potvrdila da je od njega dobila usmeni nalog da krši zakon i bez tendera nabavi više od 1.600 novogodišnjih paketića vrednih skoro 14 miliona dinara, sav se pogubio. Odjednom je počeo da se kune kako nije imao nikakav uticaj u Zaječaru, kako nije imao dodira sa parama iz budžeta. Svu odgovornost pokušao je da svali na Milenu… – otkriva naš izvor iz zaječarskog tužilaštva.

Kako saznajemo, Saša Mirković je za sve malverzacije s opštinskim parama namenjenim FK Timok optužio svog saradnika Velimira Ognjenovića, doskorašnjeg gradonačelnika Zaječara.

Posle saslušanja, nadležni tužilac predložio je da se bivšem gradonačelniku Zaječara odredi pritvor do 30 dana, što je sud i usvojio.

Komentarišući ove informacije, Vladimir Goati iz “Transparentnosti Srbija” kaže da ovaj slučaj pokazuje da nema nedodirljivih.

– Dobro je da oštrica pravde ide i ka ljudima na visokim pozicijama i da oni nisu iznad zakona. Time pravosudni sistem pokazuje da je jednak za sve. Ovaj slučaj može da ohrabri i običnog čoveka i osnaži njegovu veru u pravnu državu – ističe Goati i dodaje da konkretan slučaj ne može da komentariše pre donošenja pravosnažne presude.

IZVOR: INFORMER / FOTO: TANJUG

Advertisements

error: