OSTAJEMO BEZ AVIJACIJE – LAZANSKI: Četri MIGA nam se pokvarila, jednog udarila ptica

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Migovi stižu do kraja godine, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove. Član odbora Miroslav Lazanski kaže da su tri srpska miga već neko vreme u kvaru, a da je četvrti, koji je jedini i leteo u poslednje vreme, onesposobljen kada je u njega pre nekoliko dana udarila ptica.

 

Vulin kaže da su migovi popravljeni i ofarbani i da će ih, ne navodeći tačan datum, Rusija do kraja 2017. isporuciti Srbiji.

Šest polovnih lovaca Mig-29 poklonjeni su Vojsci Srbije još u decembru 2016. Ranije su, prema najavama medija, ti avioni trebalo da budu isporučeni u aprilu.

Advertisements

U planu je da remont i modernizacija tih šest aviona, kao i četiri lovca koji su već u sastavu Vojske Srbije, ukupno košta oko 185 miliona evra.

Prema recima člana odbora Miroslava Lazanskog, trenutno u Srbiji ne leti ni jedan mig. Lazanski kaže da su tri već neko vreme u kvaru, a da je četvrti, koji je jedini i leteo u poslednje vreme, onesposobljen kada je u njega pre nekoliko dana udarila ptica.

Vulin je najavioo i da će Vojska Srbije uskoro dobiti šest domaćih okolopnih transportera Lazar 3 koji su već prošli sve kontrole u Tehničko-opitnom centru.

IZVOR: N1 SRBIJA

Advertisements

error: