ZBOGOM! PISAC Siniša Kovačević: Ideš tamo gde su i filmovi i ljudi bolji nego ovde!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Glumac Ljubiša Samardžić koji nas je zauvek napustio sinoć u 81. godini, već neko vreme se borio sa teškom bolešću. Srpski i jugoslovenski film ostao je bez jedne od poslednjih velikih legendi.

Srpski glumac i režiser Ljubiša Samardžić, zvani Smoki, rođen 1936. godine u Skoplju, dobitnik je brojnih nagrada iz oblasti glume, televizije i kulture.

Filmovi u kojima je igrao glavne uloge i danas su omiljeni među mlađom populacijom, ali i nešto starijima. Ljubiša je bio je poznat po nadimku Smoki, a dobio ga je 1962. godine, po liku mladića Smokija u filmu “Peščani grad“.

Advertisements

Među zapaženijim ulogama su filmovi “Bitka na neretvi”, “Sutjeska”, “Bombaši”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Lude godine”, “Rad na odredjeno vreme”, “Moj tata na određeno vreme”, “Nije lako sa muškarcima”, “Magareće godine”, “Ubistvo sa predumišljajem”, “Nataša”.

U bogatoj televizijskoj karijeri igrao je u serijama “Vruć vetar”, “Povratak otpisanih”, “Kuda idu divlje svinje”, “Bolji život”, “Policajac sa Petlovog brda”, “Jesen stiže, dunjo moja”.

Kao reditelj, debitovao je dramom o bombardovanju “Nebeska udica”, i zatim režirao filmove “Nataša”, “Ledina”, “Konji vrani”.

Izvor: Kurir

Advertisements

error: