ČANAK RAZOTKRIVA: Saša Janković radi za Vučića on je lažna opozicija

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nenad Čanak, predsednik Lige socijademokrata Vojvodine ocenjuje da je Saša Janković “politički amater”, koji baštini Miloševićevu argumentaciju protiv ondašnje opozicije, i tvrdi da predsednik Pokreta slobodnih građana radi direktno u korist vlasti.

 

U anamnezi takozvane “prave opozicije”, koja njega naziva “Vučićevim ”trojanskim konjem”, a najveći deo opozicije deklasira kao “lažnu”, Čanak podseća na Jankovićev stav da su sve političke stranke korumpirane, i da je samo njegov Pokret, njegova opcija – prava.

Mimo činjenice da se takvim urušavanjem političkih stranaka urušava i politički sistem, Čanak kaže da lider PSG političke stranke građanima “gadi” iz konkurentskih razloga:

– ”Pošteni ljudi” će se, eto, sutra transformisati u političku stranku, a to će biti druga ”čista” stranka ”čiste” opozicije. A, kad malo zagrebete po toj ”čistoj” stranci i ”čistoj” opoziciji vidite da su to u stvari državni službenici koji su živeli na državnim sinekurama, pa bi sad malo da nastave to da rade, a druge opozicione stranke im smetaju iz konkurentskih razloga – rekao je Čanak u intervjuu za Tanjug.

VUČIĆ STALNO NAPADA JANKOVIČA!

On smatra da je Jankovićeva argumentacija zašto su političke stranke loše veoma zanimljiva, jer je istu tu argumentaciju koristio Slobodan Milošević u odnosu na opoziciju, kao i aktuelna vlast.

– Pa, sad vi vidite ko radi u korist režima, a ko ne – rekao je lider LSV.

Kako kaže, čim neko krene da govori o pravom, čistom, tu nema priče o političkim programima:
– Čim neko krene da mi priča o ”pravom”, ”originalnom”, ”autentičnom”, ”čistom” i tako dalje, to znači – sve ostalo nema veze, ništa u tom programu nije bitno, nego samo ko je ”prava” opozicija – zaključio je Čanak.

– Za mene su ti, iz te ”prave” opozicije, tvrdili da sam Vučićev trojanski konj, a to su tvrdili oni koji su bili činovnici u Miloševićevim vladama, a pozivaju se na 5. oktobar i na tekovine antimiloševićevske borbe. I onda se čovek zapita da li je bolje biti trojanski ili običan konj – rekao je Čanak.

TVITER ZAJEDNICA JANKOVIĆA PROTIV VUČIĆA

On kaže da mu laska kada o njemu nešto loše kažu bilo Jankovićevi ljudi, bilo “sledbenik ljotićevskih i fašističkih koncepata” Boško Obradović:

– To što mi nismo na toj strani sa Jankovićem, koji je izričiti ”opozicionerski puritanac”, a istovremeno mu ne smeta da se ljubi sa tim istim Boškom Obradovićem i ne smeta mu njegova sopstvena prošlost kao činovnika u vladi Mirka Marjanovića, poslušnika Slobodana Miloševića, onda dobijete jednu konfuznu sliku, kad ti ljudi krenu da vas optužuju da niste dovoljno opozicioni – objašnjava Čanak.

Advertisements

Ponavlja – da li treba da viče “Vučiću pederu”, da bi se dokazao da je dovoljno opozicioni, i ističe da mu ne pada na pamet da spušta retoriku na taj nivo, jer se u politici razgovara o ozbiljnim pitanjima.

ČANAK IPAK INSISTIRA…

Na tvrdnje pojedinih medija da se na glavnom odboru DS navodno moglo čuti da Saša Janković ima zadatak da razbije opoziciju, Čanak kaže da ne bi da komentariše Jankovića, jer je “politički amater”.

Umesto komentara, nudi “nekoliko činjenica”:

– Ko se prvi samokandidovao za predsednika Srbije? Gospodin Janković. Ko je tvrdio da ne može da bude podela, nego mora da se ide sa jednim kandidatom? Gospodin Janković. Ali, čim on nije bio taj jedan kandidat, najedanput više nije postojalo interesovanje za tu ideju… – rekao je Čanak.

Kako kaže, ako neko ima svoj stav, on mora biti “nepomeriv” u odnosu na dnevnu politiku, a situacija je sada takva da kompletna opozicija ćuti ako se Aleksandar Vučić o nečemu ne odredi, da se slučajno ne bi dogodilo da se “istrče” i kažu nešto što je i Vučićevo mišljenje.

TADIĆ ĆUTI

– Vi dođete u poziciju da zbog toga imate situaciju ”mačke i miša”, gde Vučić, kao personifikacija režima, praktično upravlja opozicijom. Jer, šta god on kaže, opozicija će reći suprotno. Tako da on može da kaže šta god hoće i da uvede opoziciju u poziciju da ispadne i netalentovana i nekompetenta i antievropska i anticivilizacijska – rekao je Čanak. Upitao je i zašto niko od te “prave” opozicije ne ume da kaže šta je tačno problem sa evropskim integracijama, te, ako su proevroska opozicija, kako to da je ta “prava” opozicija dobrim delom proruska.

Odbijanje “prave” opozicije da se uključi u unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji Čanak ne spori, ali ističe da ko god odbija razgovor mora da da jasan odgovor šta je alternativa razgovoru.

– Ja sam politički bio aktivan i u vreme kada je predsednik države bio neko sa kim se nije moglo razgovarati, recimo Slobodan Milošević i onda smo bili na ulicama, a njega su čuvali kordoni njegovih oružanih snaga. Tu nije mogli biti ni razgovora, ni dogovora.

Znači, mora se razgovarati ili idemo na revolucionarne način funkcionisanja, da se organizuje ustanak pa sad – kome obojci kome opanci, ali je problem u tome što nekako ne vidim da postoji baš neka ne znam kakva energija za ne znam kakvo ustančenje – kaže Čanak.

IZVOR: INFORMER

Advertisements

error: