KOŠARKAŠI SRBIJE RAZBILI BELGIJU! SALE ĐORĐEVIĆ: Srbija će biti opet na vrhu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan grupnom fazom Evropskog prvenstva i da ga raduje rast forme.

 

“Pozitivna je ocena. Pokazali smo dobro lice, veliku želju i borbenost. Ovo je pravi duh reprezentacije Srbije i to me raduje. Svaka utakmica je pokazala da forma raste”, rekao je Đorđević.

Reprezentacija Srbije je savladala Belgiju sa 74:54 i posle pet utakmica ima četiri pobede.

Mesto na tabeli biće definisano posle večerašnje utakmice Letonija – Turska, kada će Srbija saznati i rivala u osmini finala.

Đorđević je naveo da “kalkulacije kod njega ne postoje” i da to ne zanima njegovu ekipu.

“Gledamo samo u svoj tanjir. Imamo svoje stvari koje nam daju snagu i sigurnost. Vodimo računa o protivniku, ali je suština da smo sigurni u sebe”, rekao je Đorđević.

Advertisements

Selektor je kazao da misli da je protiv Belgije bila “najbolja odbrana do sada”.

“Jako dobra odbrana, 40 minuta dobrog intenziteta, što se videlo na terenu. Igrači pričaju medju sobom, to me veoma raduje. Veoma su koncentrisani”, kazao je Đorđević.

Pohvalio je Bogdana Bogdanovića, koji je igrao plejmejkera i zabeležio devet asistencija.

“Dobro je da Bogdan ima i tu ulogu. Na početku se nepotrebno opteretio koševima. On je polivalentan igrač i može da napravi devet asistencija, što nam mnogo znači. Fokusiran je na igru, ne samo svoju”, rekao je Đorđević.

On je kazao da mu je drago što je skok u napadu postao “zaštitni znak” njegove reprezentacije.

kurir.rs / Beta
foto: FIBA

Advertisements

error: