PINK PRODUKCIJA! Ovi ljudi šire ratnu histeriju i huškaju na rat Srbije i Bosne!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Alija Izetbegović je začetnik islamskog terorizma, a Franjo Tuđman, predvodnik udruženog zločinačkog poduhvata. Jedna optužba je stigla iz Zagreba, a druga iz Sarajeva i to od sinova predsednika nekadašnjih jugoslovenskih republika, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Dragišić je komentarišući nedavne izjav Bakira Izetbegovića i knjigu Miroslava Tuđmana u kojoj je on okrivio muslimane iz Bosne da su začetnici islamskog terorizma rekao da to ne bi stavio u istu ravan.

-Prvo treba imati u vidu da je Miroslav Tuđman bio šef obaveštajnih službi Hrvatske za vreme rata, a druga stvar je što je Tuđman profesor bezbednosti i čovek koji je u poslednje vreme objavio nekoliko ozbiljnih knjiga, članaka… koji imaju svoju naučnu vrednost. Pročitao sam samo neke izvore iz tih njegovih najnovijih knjiga, čitao sam intervju i ono o čemu govori nisu to neke činjenice koje su nepoznate. Manje-više sve su to činjenice koje poznate.

-Ali prosto islamizam, kao određena politička ideologija, nije začet u Bosni devedesetih godina, on je začet mnogo ranije, to je praktično sa padom Otomanske imperije. To je 20-tih godina prošlog veka kada su muslimani na Balkanu, Severnoj Africi, izgubili jedan identitetski orjentir i onda se pojavljuje ideologija islamzma kao odgovora na nacionalizam, kao odgovora na ono što je moderna Evropa ponudila.

Advertisements

Bjegović se nadovezao na Dragišića i rekao da je zapohvaliti to što i jedan i drugi govore istinu, iako sui to ružne reči.

-Napokon su progovorili i rekli istinu jedan drugom u člice i na neki način rekli kako su to njihove države tih ratnih godina nastale. znači na kojim osnovama je nastala Republika Hrvatska, a takođe i deo BiH. Sveo ono što su izjavili ja kažem tačno je, ali nisam siguran da li je masa tih činjenica poznata građanima Evrope. Oni moraju da znaju kako je to i na kojim osnovama je nastala Hrvatska, šta predstavlja i znači Oluja. Da je to ipak bio zločinački poduhvat državnog vrha, zajedno sa njihovim vojnim i policijsklim formacijama – dodao je Bjegović.

Galijašević je na izjave Tuđmana i Izetbegoviće rekao da njihov sukob i njihova polemika se stavljaju u kontekst dnevne politike i u Hrvatskoj i u BiH, kao i odnosa koji vladaju na relacijama SDA u Sarajevu i HDZ-a u Zagrebu.

 

Izvor: Pink.rs / Mediji

Advertisements

error: