ENGLESKI GLUMAC PRETUČEN I OPLJAČKAN U BEOGRADU: Policija u akciji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Engleski glumac Vilijam Red (33), koji ima srpsko državljanstvo, pretučen je i opljačkan prošlog četvrtka na šetalištu kod Brankovog mosta na Novom Beogradu. Njega su, dok je vozio rolere, napala dvojica, koji su mu oteli i novčanik sa 300 evra.

Vilijam Red, koji je završio Kraljevsku akademiju dramskih umetnosti u Londonu, kaže da je u Beogradu često i da dosad nikada nije imao bilo kakav problem.

– Hteo sam da vozim rolere kod Brankovog mosta. Došao sam autobusom do Ušća oko 14 časova i pešice krenuo prema Savi. Ubrzo sam primetio dvojicu koji se nešto domunđavaju i gledaju u mene. Nastavio sam svojim putem, ali sam primetio da me prate. Posle nekog vremena više ih nisam video i seo sam da namestim rolere – priseća se on za Informer.

Kada je krenuo da vozi rolere, Vilijam Red je, kako kaže, ponovo primetio istu dvojicu mladića kako ga ponovo prate.

– Prišli su i pitali me: “Koliko je sati?” Rekao sam da ne znam i produžio dalje, ali su i oni krenuli za mnom. Nisam imao mobilni telefon kod sebe, pa sam pitao nekog čoveka da li može da mi ga pozajmi, ali ga ni on nije imao. Posle stotinak metara naišao sam na nekog mladića i isto ga zamolio da mi da mobilni kako bih pozvao policiju, ali ni on nije imao telefon – kaže on.

Advertisements

Kako objašnjava Vilijam, kada je malo odmakao, okrenuo se i video dvojicu kako razgovaraju sa mladićem kog je samo trenutak ranije zamolio da mu pozajmi telefon.

– Okrenuo sam se i pokušao da pobegnem, ali sam tada iza sebe čuo kako trče za mnom. Prišli su mi i počeli da viču: “Koga ćeš ti da cinkaš?”
Tada me jedan od napadača udario. Pao sam, a on se sagnuo i počeo da me udara pesnicom u lice. Njegov drug mu se pridružio u batinanju. Na trenutak sam se onesvestio, a kada sam se trgnuo i došao sebi, nastavili su da me tuku – priča Red i dodaje:

– Tada sam se drugi put onesvestio. Nisam ni osetio kako me pretresaju i uzimaju novčanik sa novcem. Kada sam došao sebi, video sam da beže. Neki čovek mi je pritrčao i pomogao mi da ustanem. Pozvao je policiju i patrola je brzo stigla.

U beogradskoj policiji kažu da intenzivno rade na pronalaženju dvojice bahatih mladića.

– Nadamo se da ćemo ih uskoro pronaći, a onda oštećeni glumac mora da ih prepozna. Ako privedeni mladići budu odgovarali opisu, protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog razbojništva i nanošenja telesnih povreda – rekli su u policiji za Informer.

(Espreso.rs)

Advertisements

error: