PREDSTAVNICI OPOZICIONOG BLOKA STALI UZ SINDIKATE: Izlazimo na ulice s radnicima!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ukoliko na jesen, tačnije 6. oktobra, dođe do protesta zaposlenih, to bi bilo i prvo javno okupljanje skoro cele opozicije na jednom mestu zarad istog cilja

Loša materijalna situacija i neadekvatni uslovi rada s kojima se susreće sve veći broj zaposlenih u Srbiji upalili su alarm u sindikalnim organizacijama, koje su za 6. oktobar najavile veliki protest – Marš radnika, a na ulice će, kako su obećali, izaći i veći deo opozicije!

Nakon što je u intervjuu za Kurir poručio da se „nema više kud“ jer se sindikalni zahtevi odlažu unedogled, predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić najavio je razgovore sa još nekoliko sindikata kako bi udruženim snagama 6. oktobra izašli na ulice.

Opravdano nezadovoljstvo

Advertisements

Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, kaže da je njegov pokret i ranije podržavao sve sindikalne zahteve.
– Njihovo nezadovoljstvo je više nego opravdano i duboko se tiče ne samo njih već i života svakog čoveka. Loša materijalna situacija pripadnika vojske i policije, kršenje njihovih prava, zastarela oprema, nestručno, politizovano i kriminalizovano rukovodstvo i konflikt s narodom u koji vojsku, policiju i službe gura ova vlast, sve to ugrožava i bezbednost. Naravno da ćemo ih podržati – reči su Jankovića.

Predsednik CIRSD i bivši šef diplomatije Vuk Jeremić takođe podržava najavljene proteste:
– Svakim danom se vidi da sa SNS na vlasti građani sve teže žive. Medijske laži Vučićeve rijaliti stvarnosti kod sve većeg broja ljudi ne mogu da zamene pravi svakodnevni život. Neznanje, korupcija i bahatost su reči koje najbolje opisuju naprednjačku vlast, koja već više od pola decenije uništava Srbiju.

KURIR

Advertisements

error: