PRIZNAO! PAPA BIO NA KORAK OD LUDILA: Išao sam kod psihijatra po pomoć

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Poglavar Rimokatoličke crkve, u knjizi koja je njemu posvećena i izlazi početkom septembra, saopštava o svom odnosu prema ženama, “komunističkoj” strani hrišćana i “avanturi” u psihoanalazi, preneo je list “Figaro”.

U dodatku lista koji izlazi svakog petka preneti su delovi nove knjige “Politika i društvo” nastale iz razgovora pape Franje i francuskog naučnika Dominika Voltona.

Franja u knjizi govori o pitanjima osetljivim za Rimokatoličku crkvu, kao što su sekularnost, otvaranje granica za migrante, sveštenici pedofili, homoseksualni brakovi i odnos društva prema islamu.

Papa je pomenuo na neobičan način i ljude koji su mu značili u životu, među kojima je bilo žena.

“Hvala Bogu jer sam u životu upoznao prave žene”, rekao je papa navodeći svoju baku, majku i sestre.

Advertisements

“Imao sam i simpatije u mladosti. Kontakt sa ženama me je obogatio”, rekao je papa i dodao da je shvatio da žene mnoge stvari gledaju drugačije od muškaraca i da je neophodno da se čuje i njihov glas.

Franja (80) je priznao da je bio pod uticajem komunističke aktivistkinje Ester Balestrino de Kareaga, koja je ubijena za vreme diktature u Argentini (1976-1983) nakon što je osnovala pokret majki koje su osudile nestanak ili ubistvo dece za vreme tog režima.

Poglavar Rimokatoličke crkve je takođe rekao da je sa 42 godine posetio jednu psihoanalitičarku, Jevrejku, i dodao da je išao na seanse jednom nedeljno tokom šest meseci i da mu je ta osoba tada mnogo pomogla.

Franja, čije je svetovno ime Horhe Mario Bergoljo, postao je papa 2013. godine. Pre pontifikata bio je nadbiskup Buenos Ajresa.

Advertisements

error: