AIR SERBIA PROPADA! – Arapi zeznuli stvar, sprema se otkaz za 100 radnika

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Osim otkaza postoji i ideja da se deo letačkog osoblja pošalje na neplaćeno odsustvo, kako bi smanjili troškove.

Er Srbija je od novog menadžmenta “Etihada” dobila spisak sa 100 prekobrojnih od ukupno 1.600 zaposlenih u “Er Srbiji”, piše “Politika”.

Pre nekoliko nedelja i predsednik Nadzornog odbora “Er Srbije” Siniša Mali potvrdio da će 30 zaposlenih dobiti otkaz.

Kako prenosi beogradski list, poslodavstvo “Er Srbije” je od novog menadžmenta “Etihada” dobilo procene o viškovima i uštedama koje moraju da naprave.

Osim otkaza, dodaje “Politika”, postoji i ideja da se deo letačkog osoblja pošalje na neplaćeno odsustvo, kako bi smanjili troškove.

List navodi da u “Er Sbiji” nisu jasno odgovorili na njihovo pitanje hoće li 100 zaposlenih biti proglašeno tehnološkim viškom.

Advertisements

“Odluka o eventualnom smanjenju broja zaposlenih u kompaniji, koju mogu da donesu Nadzorni odbor i izvršni menadžment kompanije, još nije doneta”, naveli su iz “Er Srbije” za “Politiku”.

Iz “Er Srbije” dodaju da se zbog uticaja sezonskih faktora, broj zaposlenih u avio-industriji povećava i smanjuje tokom godine.

“Osim toga, inovacije i različiti kratkoročni projekti, takođe, mogu da utiču na promene broja zaposlenih u kompaniji”, ističu iz “Er Srbije”.

Kao primer navode uvođenje širokotrupnog aviona “erbas A330”, čarter-letove tokom letnje sezone, kao i uvođenje takozvane “sabre”, potpuno nove IT platforme za prodaju i rezervaciju karata.

U zavisnosti od složenosti procesa i vremena potrebnog da se projekti u potpunosti primene, zavisi i dužina angažovanja stručnjaka, kažu u “Er Srbiji” za “Politiku”.

Beogradski list navodi da predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali u ponedeljak nije odgovarao na njihove pozive.

(Espreso.rs / Politika)

Advertisements

error: