SKROMNA PREMIJERKA! Poseduje MILION EVRA, stan na Dedinju, besna kola…

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

ODAKLE, BRE? Samo za stan na Dedinju veličine 328 m2 digla je kredit, čiju ratu od oko 140.000 dinara plata od 104.500 ne može da pokrije, navodi u istraživanju Krik.

Premijerka Ana Brnabić spada među najimućnije državne činovnike pošto poseduje imovinu „tešku“ preko milion evra, piše Krik!
Brnabićka (42) na svoje ime ima četvorosoban stan na elitnom Dedinju, dve kuće i 89 ari placa na hrvatskom ostrvu Krk i automobil „tojotu“, dok se trosoban stan na ekskluzivnom Vračaru, dve kuće i zemlja na Paliluli i u Grockoj vode na roditelje i brata Igora Brnabića, čija je firma „Asseco SEE“, uzgred, kako je Kurir proteklih dana pisao, debelo profitirala otkako mu je sestra u vlasti. Imovinu u Hrvatskoj je nasledila, dok je stan od 328 kvadrata u blizini Belog dvora od 490.000 evra kupila na kredit.

Besplatno prenela firmu

Premijerka je, kako piše Krik, podigla kredit oktobra 2014. na period otplate od 30 godina kako bi isplatila deo stana na Dedinju. Rata je oko 140.000 dinara, što znači da Brnabićki premijerska plata od 104.500 dinara nije dovoljna za isplatu kredita. Dakle, sad joj „zafali“ oko 36.000 dinara (oko 300 evra), koliko je maltene prosečna plata u Srbiji.

Prethodno (od avgusta 2016. do jula 2017), dok je bila ministar sa platom od 88.825 dinara, nedostajalo joj je čak oko 52.000 dinara. A gde su još troškovi života – računi, hrana… pa i letovanja, kojih se Brnabićka ne odriče, pošto se početkom avgusta odmarala na moru sa svojom partnerkom.

Advertisements

– Ratu kredita za stan isplaćujem iz ušteđevine koju sam prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, a koju sam stekla radeći godinama na rukovodećim pozicijama u stranim kompanijama u privredi i kao konsultant u međunarodnim organizacijama – navela je jednom prilikom.

FONET
FONET

Premijerka nije, međutim, javnosti Srbije otkrila magičnu ekonomsku formulu kojom se za relativno kratko vreme stiče basnoslovna ušteđevina, koja pokriva troškove skupog kredita i luksuznog života. Tajna moguće leži u tome što je Brnabićka, prema pisanju Krika, u vezi s ljudima za koje se sumnja da su upleteni u korupciju.

Brnabićka je, kako navode, jula 2015. osnovala firmu „Enerdži end inovejšen“ s kontroverznim beogradskim advokatom Igorom Isailovićem. Brnabićka je sa 70 odsto udela bila većinska vlasnica, a Isailoviću je pripalo 30 odsto. Samo tri dana pre nego što je postala ministarka, avgusta 2016, ona je svoj vlasnički udeo besplatno prenela na Milicu Đurdić, dotadašnju direktorku firme. Kompanija je prilikom osnivanja bila registrovana na Brnabićkinoj adresi, a danas je sedište u Dobrinjskoj ulici, gde je Isailovićeva advokatska kancelarija.

 

 

KURIR / KRIK

Advertisements

error: