SRAMOTA! Porodica ubijenog Amerikanca: Kakve divljake to Srbi rađaju!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Roditelji Bakarija Hendersona, mladića ubijenog na Zakintosu, dali su prvi intervju od smrti sina i rekli da se on “bezbednije osećao u Evropi nego u SAD”.

Henderson je ubijen u tuči u Grčkoj, a zbog ubistva su uhapšeni i mladići iz Srbije.

“Ne znamo kako je došlo do tuče. Možda se desilo zbog toga što je on Amerikanac, a sve je rezultiralo tragedijom jednog crnog Amerikanca”, rekla je za CBS njegova majka Džil na pitanje da li je u pitanju rasizam ili “samo nešto što je izmaklo kontroli”.

Kako je navela, naslutila je da nešto nije u redu kada je videla propušten noćni poziv iz američke ambasade.

“Nadala sam se da su pronašli njegov novčanik ili nešto slično. Bio je to poziv u gluvo doba noći, takve stvari ne želite, samo se nadate da nije ništa strašno, čak smo se pomolili pre nego što smo ih nazvali”, rekla je Džil Henderson.

Hendersonovi su rekli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog “klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima”.

Advertisements

“Prva misao mi je bila ‘kakvi to roditelji podignu takve divljake, koji mogu da načine toliko zlu stvar drugom ljudskom biću’. Međutim, posle toga kao da mi se obratio Sveti duh i rekao mi je da je ovo mnogo veće od toga. Živimo u svetu u kom naši lideri sede i skoro da podržavaju takvo ponašanje, svakako ga ne osuđuju, a svojom tišinom ga promovišu. Mislim da, ako želimo napred, moramo svi zajedno da budemo mnogo bolji”, kažu njegovi roditelji.

Hendersonovi roditelji kažu da sada očekuju pravdu.

“Želimo pravdu za Bakarija. A to znači da svi koji su umešani u ovo završe iza rešetaka, nadam se na dugo vremena”, rekla je Džil Henderson.

Kako su rekli, angažovali su advokata i planiraju da budu u Grčkoj na suđenju. U te svrhe je preko interneta prikupljeno više od 100.000 dolara donacija.

Navode i da ih nije zvao niko iz Kongresa, osim jedan senator kada su pokušavali da prebace Bakarijevo telo u SAD.

22-godišnji Amerikanac je ubijen na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, nakon toga uhapšeno je devet osoba, među kojima sedam srpskih državljana. Dvojica Srba su puštena, a još se čeka na više detalja o procesu i o tome kada će početi suđenje.

Advertisements

error: