NARKO BOS SE DESET GODINA KRIO U PERUU: Srbin kamenorezac postao Eskobar

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dragan Pavlović, koji je 2007. godine pobegao u Južnu Ameriku jer ga je Hrvatska sumnjičila da je za 2.000 evra u stomaku prenosio kokain, za nepunu deceniju postao narko-bos.

 

LIMA – Drago Pavlović (44), zvani Pajo, srpski državljanin i jedan od najvećih organizatora međunarodnog šverca kokaina, koji je pre nekoliko dana uhapšen u velikoj akciji peruanske policije u Limi, za 10 godina boravka u Južnoj Americi od obične „mule“ i kamenoresca iz Srbije postao je narko-bos.

Skrivajući se iza falsifikovanih dokumenata na ime Vladimir Nikolić, organizovao je kriminalnu grupu koja je za njega u Evropu prenosila kokain velike čistoće.

 

Lažni Nikolić

Srpski kralj droge i novi Eskobar, kako su ga nazvali peruanski mediji, živeo je u Limi kao Nikolić, jer ga je Interpol tražio kao Pavlovića.
– Od švercera kokaina u stomaku uspeo je da postane finansijer velikih pošiljki koje su se u Evropu slale u kontejnerima prekookeanskih brodova i glavni snabdevač kokainom srpske mafije – navode oni.

Advertisements

Pavlović je, kako otkrivaju, uhvaćen pošto je policija pratila bivšeg policajca, za kog se sumnjalo da je umešan u poslove s drogom, a ispostavilo se da je desna ruka srpskom narko-bosu.
– Tokom praćenja policija je otkrila da se tri puta sastao sa strancem u restoranu „Antika“ na aveniji Dos de Majo. Otkriveno je da razgovaraju o švercu kokaina, koji finansira Srbin a bivši policajac kupuje i dostavlja pošiljku – otkrili su oni.

Na dan hapšenja, 19. avgusta, policija je pratila bivšeg policajca do Pavlovićeve kuće.
– Kada je stigao na odredište, u automobilu je pronađeno 47 kilograma kokaina vrednog 1,8 miliona evra, koji bi na crnom tržištu dostigao pet puta veću cenu. Tada je uhapšena cela grupa, a na veliko iznenađenje policajaca, u kući je pronađena i Hajdi Rohas, za čije je hapšenje bila ponuđena nagrada, jer se sumnjičila za pokušaj otmice – otkrili su izvori.

 

Otmica zbog prevare

Posle identifikovanja Hajdi, klupko je počelo da se odmotava i brzo je otkriveno da Pavlović nije Vladimir Nikolić, kako se predstavio.
– Zapravo, Hajdi Rohas i Drago Pavlović sumnjiče se da su učestvovali u pokušaju otmice svog zemljaka Branka Mijuškovića, koji je takođe na Interpolovoj poternici. Navodno, Pavlović je organizovao otmicu jer mu Mijušković nije platio jednu pošiljku koju mu je poverio – otkrivaju oni.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: