SVE LAŽI POLITIČARA: Hleb za 3 dinara, jeftini stanovi, fabrike, akcije od 1000 evra…

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Setili smo se nekih od najvećih obećanja političara koji su mnogi zaboravili.

 

Nisu uzalud Srbi izmislili ono “obećanje – ludom radovanje”. Ali smo se nadali. I radovali se. Više puta tokom skorije istorije obećavali su nam “med i mleko”. I hleb. A nekako je izostalo sve, osim možda hleba, koji opet krvavo zaradimo.

Setili smo se nekih od najvećih obećanja političara koji su mnogi zaboravili.

 

#HILJADU EVRA OD AKCIJA

Mlađan Dinkić je, dok je bio u Vladi Srbije, dao obećanje da će građani dobiti po 1.000 evra od besplatnih akcija.

 

– Imao sam jedan dodatni politički razlog zašto sam to uradio. Tada se održavao drugi krug predsedničkih izbora, na kojima je učestvovao Boris Tadić kog sam podržavao – kazao je Dinkić.

Dinkić je kazao da je srećan što je u tesnom rezultatu, prema anketama, mnogo glasača zbog besplatnih akcija glasalo za Tadića, iako je, kako kaže, sebi naneo štetu.

Ipak, Dinkić je u emisiji “Kažiprst” RTV B92 rekao da je duboko verovao u to da je moguće da građani dobiju od besplatnih akcija 1.000 evra i da i danas smatra da bi te akcije toliko vredele da nije bilo svetske ekonomske krize, koja nije mogla da se predvidi i koja je višestruko oborila cene svih mogućih akcija u svetu.

 

#TOMIN HLEB ZA TRI DINARA

U intervjuu za Blic, pred predsedničke izbore, 2003. godine Tomislav Nikolić je dao zanimljivu izjavu o ceni hleba.

Advertisements

– Ako vladu većinski budu sačinjavali radikali, cena hleba će biti tri dinara. Bez obzira na to, kad budem izabran, neću se smiriti dok cena hleba ne bude tri dinara. Jer, svi kažu da je to realna cena.

Pa, Srbi, možda bi nam danas i to bilo mnogo, ali ne, hleb ne košta 3 dinara.

 

 

#SLOBIN STANDARD

Mnogi se sećaju obećanja Slobodana Miloševića da će Srbi imati “švedski standard”. Iako se neki slažu da je Srbija u “Slobinom socijalizmu” živela bolje, pored besplatnog prevoza, lečenja i školovanja, drugi ne žele ni da ga se sećaju. Ali je sigurno da standard Šveđana nismo ni dostigli.

Zato u Ikei kupujemo sitnice od 50 dinara!

 

 

#KARIĆEV KVADRAT

Najnovije obećanje: Karić tvrdi da će izgraditi million kvadrata stanova po ceni od 500 evra.

“Kažu da je to Bogoljubova šarena laža, da gradi kvadratni metar od 490 do 500 evra. Ali ja vam kažem, to su se uzburkali centri moći, poručuju da razbijam tržište na kojem je kvadrat 1.500 pa i 2.000 evra, a njihova zarada 500 do 1.000 evra. Mi ćemo da radimo sa profitom od 50 evra po kvadratu, kad platimo sve dažbine i poreze. Moramo da se odreknemo velikih profita, prezadovoljni smo i sa 50 evra. Cilj nam je da zaposlimo celu zemlju i razvijamo ekonomiju”, kaže Karić.

Kariću ćemo, ajde, dati neko vreme da dokaže da ne pripada ovoj listi!

 

#TADIĆEVA EU

Tadašnji predsednik Srbije, Boris Tadić video je Srbiju u EU još 2013. godine. Evo i dokaza.

Advertisements

error: