KUPILI STE AUTO U INOSTRANSTVU? Zbog papirologije u Srbiji nećete smeti voziti ga!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

I tada su, kao i sada, trpeli vozači, samo je pitanje koliko će čekanje trajati ovoga puta

Naša vlast definitivno ne uči na greškama. Problem koji je nastao 2015. godine, kad mnogi vozači nisu mogli da registruju uvezena vozila, ponovo je aktuelan!

Naime, kako za naš portal priča jedan Beograđanin, on već mesec dana čeka da mu Agencija za bezbednost saobraćaja izda uverenje o upotrebljivosti vozila – jer direktora koji bi ga potpisao u ovoj agenciji nema.

– I male su šanse da ga izaberu do kraja meseca. Tako mi je rečeno. Besan sam! Ne mogu da registrujem svoje vozilo jer oni nemaju direktora. Ovo je strašno – priča naš sagovornik.

Dodaje i da je besan jer čeka da mu “uzmu” 100 evra za, kako smatra, ionako nepotreban papir.

Advertisements

– Dajte molim vas, kupio sam automobil koje je Nemačka proglasila ispravnim, a sad čekam, i još plaćam da mi potvrde da je bezbedno za sprske puteve. To je smešno – zaključuje on.

Dosadašnji v.d. direktora Jasmina Milošević je razrešena dužnosti, a samo direktor Agencije za bezbednost može da potpisuje uverenja koja su nužna za registraciju uvezenih automobila.

Ovu informaciju smo proverili u Agenciji, gde su nam kratko rekli da “trenutno nemaju direktora i da ne znaju kada će biti izabran”.

Ne znaju, ili ne žele da kažu ni u Ministarstvu saobraćaja, s obzirom da je na naše pitanje izostao odgovor.

I u januaru 2016. godine Agencija je mesec dana bila bez direktora, obzirom da je poslednjeg dana 2015. godine razrešen dužnosti Milan Božović, a v.d. direktora imenovan tek 28.januara.

I tada su, kao i do sada, trpeli vozači, samo je pitanje koliko će čekanje trajati ovoga puta?

(Espreso.rs)

Advertisements

error: