KAKVA PLJAČKA NARODA! IKEA u Nemačkoj puno jeftinija od IKEA salona u Srbiji!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dugo očekivano otvaranje robne kuće Ikea u Srbiji, ove nedelje je obradovalo sve ljuditelje njihovih proizvoda u našoj zemlji. Na dan otvaranja, formirali su se veliki redovi kako kupaca, tako i onih radoznalih, koje ni trenutne visoke temperature nisu sprečile da dođu i vide kako izgleda dugo očekivana Ikea i šta se to nudi.

Kako je situacija u zemlji takva, da se kupovina nameštaja,i ostale opreme za kuću dugo i brižljivo planira, a većina se na nju odlučuje isključivo u nuždi (kada je već nešto polomljeno ili pokvareno) nije bilo puno onih koji su se odlučili da nešto pazare. Većina se odlučila za razne, jeftine “džidža-bidže” koje im možda čak i ne trebaju, ali ne ide da iz noovotvorene robne kuće odu praznih ruku.

Ono što nas je posebno zainteresovalo, jesu cene Ikeinih proizvoda u našoj zemlji i u nekoj od evropskih, razvijenih zemalja. Odlučili smo da to bude Nemačka, upravo zbog velikih plata, koje njenim stanovnicima omogućavaju luksuz da neplanirano, nakon primljene mesečne zarade, opustoše Ikeu. Naravno, naišli smo na mnogo pristupačnije cene nego u našoj verziji ove robne kuće. Izgleda da je došlo do zabune, jer su cene u Ikea Srbija formirane kao da imamo nemačku mesečnu zaradu, a mi smo, miljama daleko od toga…

Evo nekih proizvoda koji su nam posebno zapali za oko:

1.Pisaći sto

Advertisements

U Nemačkoj za pisaći sto HEMNES potrebno je da izdvojite 199 evra, dok isti sto kod nas košta 29.999 dinara. Razlika u ceni – “samo” 6.166 dinara.

2. Bračni krevet

Bračni krevet Brimnes u Nemačkoj košta 319 evra, dok je isti takav u Srbiji 48.999 dinara. To znači da ćete kod nas za isti krevet morati da date 10.794 dinara više.

3.Garderober

Garderober UNDREDAL u Nemačkoj košta 299 evra, dok je njegova cena u Srbiji 44.999 dinara. Razlika – 9.189 dinara.

4.Trpezarijski sto

Trpezarijski sto INGATORP, koji može da se produžu u nemačkoj Ikei košta 249 evra, dok je kod nas 39.999 dinara. Razlika u ceni – tričavih 10.178 dinara.

5. Dvosed za baštu

Na sajtu Nemačke Ikee dvosed za baštu KUNGSHOLMEN / HÅLLÖ košta 298 evra, dok je isti takav na sajtu Ikea Srbija 38.594 dinara. Iako razlika u ceni nije značajna kao kod prethodnih proizvoda i iznosi 2.904 dinara, za naše uslove ovaj iznos je i te kako veliki.

6. Komoda za televizor

Komoda za televizor LIATORP u Nemačkoj košta 896 evra, dok je ista takva kod nas 120.996 dinara. Reklo bi se da u dosadašnjoj pretrazi imamo pobednika, jee je ovaj proizvod u Srbiji skuplji 13.686 dinara u odnosu na isti takav u Nemačkoj.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: