KO SMO MI?

Advertisement

Švajcarsko – Nemačka kompanija “Elbar Investments” pokrenula je portal Slobodni Mediji 20. novembra 2014. godine u Srbiji. Novinari portala (SlobodniMediji.com) bili su mahom volonteri i mladi novinari. Mnogi novinari su prešli da rade za druge novinske redakcije.

Portal Slobodni Mediji brendirao se kao nezavisan a bio je poznat po kritikovanju vlasti ali i hakerskim napadima koji su bili omazda na tekstove.

Advertisement

Nakon nekoliko godina rada odlučeno je da portal Slobodni Mediji promeni naziv u Dnevni Žurnal što se i dogodilo, 1. januara 2017. godine pokrenut je portal Dnevni Žurnal a Slobodni Mediji su otišli u istoriju. Promenjena je novinarska ekipa a ovoga puta su po prvi put angažovani i profesionalni novinari.

Dnevni Žurnal je takođe nezavisan i često kritikuje vlast ali i opoziciju. Donacije od strane nevladinog sektora i političkih stranaka su zabranjene što daje garanciju da ne zastupamo ničije interese. Imamo dopisnike i izvore u svim evropskim i domaćim institucijama, ali se trudimo da ne ugrozimo nacionalnu bezbednost pogrešnim informisanjem. 

 

Dnevni Žurnal bio je sve do 2. februara 2018. u vlasništvu kompanije “Elbar Investments” ali je to promenjeno, novi vlasnik portala postaje američka investiciona grupa “Rod Lynch” sa sedištem u Njujorku.

 

“Rod Lynch” je novija investiciona grupa koja investira novac isključivo u internet medije, i ovo je prvi put da su preuzeli jedan medij u Srbiji. 

 

Advertisement